JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2016 4:23:06

Kupuje si Babiš u Bradáčové či Ištvána beztrestnost za Čapí hnízdo ?

Kupuje si Babiš u Bradáčové či Ištvána beztrestnost za Čapí hnízdo ?

Andrej Babiš je hráč a zcela jistě jeho hnutí i jemu samotnému současný boj proti reorganizaci centrálních útvarů policie přihodí body, odhaduji až 3 %.

To je kalkul politický.

Ten osobní je ještě významnější.

Kauza Čapího hnízda před nedávnou dobou měla odstartovat politický pád Andreje Babiše. Jako vždy bylo chybou, že se do čela postavil Miroslav Kalousek. V této zemi, kde je Kalousek nejvíce nenáviděným politikem, platí, že když Kalousek útočí na někoho, tak psychologicky ten, na koho útočí, získává  mohutné sympatie.

To ovšem nic nemění na tom, že z toho, co vyšlo najevo i s přihlédnutím k tomu, co sám Andrej uváděl, existuje velmi vážné podezření ze spáchání zločinu  dotačního podvodu podle § 212 odst. 6 trestního zákoníku s trestní sazbou  5- 10 let. Zásahy ÚOOZ, který začal stíhat mimo jiné i policisty, u nichž určitá vazba na přešetřování tohoto případu byla dána jsou krajně podezřelé, zejména když vyšetřování policistů absolutně do působnosti ÚOOZ nepřísluší.

Zcela na rovinu: Tyto bývalé postupy  ÚOOZ by měly být shledávány nezákonnými.

Pro laiky je věc nepřehledná, ale  ve skutečnosti prokurátorsko – policejní chobotnice, v jejímž čele stáli nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman – vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová – vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Išván – a náš ostře sledovaný ředitel ÚOOZ Robert Šlechta si mohla účelově dělat, co chtěla, minimálně v tom smyslu, že, když lidi od Bradáčové či Ištvána se rozhodnou někoho stíhat, tak dotčený se nemá  ke komu obrátit o pomoc.

Avšak platí to i přesně naopak.

Když se tato chobotnice rozhodne někoho nestíhat, jak například Andreje Babiše pro zločin dotačního podvodu dle zmíněného ustanovení § 212 odst. 6 trestního zákona, tak prostě stíhán nebude a basta.

Asi nejnebezpečnější dvojkou této naší chobotnice byla dle četných údajů i z veřejných zdrojů milenecká dvojice Bradáčová – Šlachta.

Už několik let se připravuje změna zákona o státním zastupitelství s jediným cílem, vytvořit tzv. speciál, prakticky s neomezenou působností a každému je už roky jasné, že Lenka Bradáčová má stát v jeho čele. A k tomu by se nádherně pojil ÚOOZ v čele s Robertem.

Vzhledem k tomu, že Nejvyšší státní zástupce vždy a za každých okolností za Bradáčovou stojí, byl by to mocenský stát ve státě,

K Bradáčové se ještě vícekrát v budoucnosti vrátím, ale jen stručně. Tato postava zcela účelově několik let destruovala protikorupční útvar, donutila k rezignaci jeho skvělého šéfa plk. Tomáše Martince, za jehož éry začaly být stíhány rozhodující kauzy v této zemi a cíl byl jediný, aby veškerá působnost protikorupčního útvaru spadala pod jejího milce.

Nejsem dnes stoupenec ani ČSSD ani ANO.  A nikdo mi nemůže předhazovat jakoukoliv předpojatost.

Jistě ještě několikrát se vrátím k této záležitosti.

Udělejme si test pravdy:

Dokud Bradáčová či Ištván nezačnou Babiše stíhat, neměli bychom věřit ani jim, ani Babišovi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama