JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2016 14:02:54

Pěkný víkend, Slávku. Úspěšně jsi spolu s V4 odstartoval další fázi konce EU.

Pěkný víkend, Slávku. Úspěšně jsi spolu s V4 odstartoval další fázi konce EU.

Bohuslav Sobotka v posledních dnes starostlivě varoval před rozpadem EU a navíc protiústavně prohlašoval, že by nepřipustil referendum o této otázce.

 

To nemá fakt chybu. Naprosto správně prezident prohlásil, že sice by pro vystoupení z EU nehlasoval, ale nelze takové referendum zakázat. To, že demokrat nedělá.

Sobotka dělá botu za botou a ještě si myslí, že na všechny vyzrál.

Svými argumentacemi mi připomíná ideology KSČ těsně na konci působení jejich režimu. Hystericky odmítali přijímat fakt, že se doba od základu mění a připomínali pomatence.

Tak jako oni volali, že v únoru 1948 definitivně zvítězil  socialismus vedený komunistickou stranou, tak nyní Sobotka stejně tupě provolává, že členství v EU je potvrzením našeho polistopadového vývoje po roce 1989 a změnit jej nelze.

Kapitalismus a vše co nastalo po roce 1989 si prostě rozvracet nenecháme.

Ale pojďme dál:

Sobotka na rozdíl od Zemana či Babiše není schopen vůbec chápat logiku zákonitostí, kdy svět je trvale v pohybu a mění se formy i obsah.

Navíc ovšem za předsedování V4, odstartoval model řešení migrační krize, který ji samozřejmě může zastavit jen na jedné části, tj. dočasně mezi hranicí Řecka, Makedonie a Bulharska, ovšem přetlak na řecké straně který může jít do statisíců možná miliónů, přirozeně vybuchne a hlavně vybuchne v politické rovině.

Když včera Chovanec nadával řeckému kolegovi, že je neschopný, tak jsem si připomenul, jak hysterčil v létě, kdy sem v jednu srpnovou noc přijelo 200, slovy dvěstě migrantů. To Řecko jich má za 2 měsíce 100 tisíc jaksi ignoruje. Ti do Řecka prchají na pochybných nafukovacích člunech a jsou vesměs zachraňováni, zatímco těch dvěstě spořádaně, nic zlého netuše jeli v mezinárodním rychlíku a nechali se naprosto poklidně lehce rozespalí zajmout policií.  Ví o tom, jak je směšný?

A za to Řecko nemůže. To jen sklízí plody válek, které nikdy na Blízkém východě nevedlo, což se o nás, ohledně Iráku říci nemůže, ale hlavně sklízí nepříčetnou a nebo naopak s Obamou dojednanou Willkomenpolitik Angely Merkelové s cílem, vyvést možné brance, kteří by jinak museli nastoupit do vládních vojsk Baššára al Asada proti isalimistům všeho druhu.

Sobotka  a spol. jsou zbabělci. Odváží se útočit na otloukané Řecko, podporují islamistické Turecko, které patří k rozhodujícím zemím, jež rozvrátily Sýrii a hlavně nemají odvahu říci už: Drž Angelo hubu a řekni, že už nepřijmete ani nohu a nebo odstup.

Proč to říkám ? Věřím, že se Tsipras do toho obuje a bude blokovat všechny dohody v EU. Ale věřím i tomu, že např. italský premiér Renzi, který zastupuje 4. ekonomiku EU, tj . bude držet linii že bude blokovat dotace pro země V4. Proč ne?

Tato Evropská unie, které se tak zastáváš, je už stejně určená k odpisu, jako ten náš minulý režim.

I ty a Tvoji, přátelé, Slávku jste přispěli k jejímu konci.

Migrace Evropskou unii nepochybně rozvrátí, ale rozvrátí ji v podobě všeobecného nastupujícího boje každý proti každému.

Tak jako jsem nelitoval odchodu minulého komunistického  režimu, protože na rozdíl od čínského modelu, který měl mohutné progresivní momenty, tak stejně nebudu litovat ani rozpadu ztrouchnivělé EU.

Něco na jejím místě vznikne. Ale doufám, že bez Tebe a Tobě podobným.

Pěkný víkend, Slávku.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama