JUDr. Jiřina Rippelová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2011 21:53:19

Chodské slavnosti v Senátu

Chodské slavnosti v Senátu

Chodské slavnosti ve Valdštejnské zahradě Senátu ve čtvrtek 4. srpna 2011, Praha 1 - Malá Strana - tisková zpráva

Během letních měsíců probíhají ve Valdštejnské zahradě Senátu PČR koncerty a programy pod názvem "Senátní kulturní léto". Jejich organizátory jsou samotní senátoři, kteří chtějí ukázat Pražanům a návštěvníkům Prahy kulturní bohatství svých regionů.

Ve čtvrtek 4. srpna 2011 zve všechny přátele Chodska a příznivce chodského folkloru do Valdštejnské zahrady paní senátorka Jiřina Rippelová na kulturní pořad "Chodské slavnosti v Senátu".
    
 "Chodské slavnosti v Senátu se nezadržitelně blíží a já se velmi těším, až ve čtvrtek 4.8.2011 uslyším úderem 17. hodiny tradiční chodský folklor ve Valdštejnské zahradě Českého Senátu. Jako senátoři máme možnost v rámci Senátního kulturního léta zprostředkovat již řadu let návštěvníkům Prahy a také hostům z regiónů to nejlepší z regionální kultury. Mým senátním obvodem je také Chodsko, kde má folklor a chodské dudy svoji dávnou tradici. Proto jsem moc ráda, že mé pozvání přijaly přední chodské soubory, Domažlická dudácká muzika i Chodský soubor z Mrákova, v jejichž podání zazní v krásné Valdštejnské zahradě známé i méně známé písně i tance z Chodska."
        
Výběr souborů slibuje opravdu vynikající kulturní zážitek. Domažlická dudácká muzika během patnácti let svého působení představila původní lidovou hudbu Chodska ve více než polovině evropských zemí včetně Ruska a Pobaltí i na úspěšných turné po USA a Japonsku. Většina jejích členů jsou profesionální hudebníci. Zpěváci Domažlické dudácké muziky se stali v roce 2007 Laureáty festivalu ve Strážnici. Chodský soubor Mrákov prezentuje tradiční lidovou kulturu Dolního Chodska v jeho autentické podobě. Právě letos má významné výročí - slaví již 50 let od svého založení.

Paní senátorka přeje všem hostům a návštěvníkům Valdštejnské zahrady krásné chvíle s nezaměnitelným chodským folklorem.
      
Pozvánka

Kontakt:
JUDr. Jiřina Rippelová
Senátorská kancelář
Nám.Míru 65, 339 01 Klatovy
Tel: +420 724 725 380, 376 310 110
E-mail: rippelovaj@senat.cz
Internetové stránky: http://www.rippelova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama