JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2014 10:03:08

IMIGRACE DO EU

IMIGRACE DO EU

Byla jsem dotázána, co si myslím o imigrační politice EU, zejména když jižní země jsou přetíženy imigranty, zatímco severní země jsou tohoto náporu ušetřeny. Je přitom tendence imigranty"redistribuovat" - i do ČR.

 V krátkosti moje odpověď zní, že budu ochraňovat Evropskou Unii před imigranty.

Zde celá odpověď:

Emigrace do zemí EU je skutečně průšvih velkého formátu. Řečičky nepomohou, je mi líto, ale musí být vysílán zásadní signál, že země Evropské unie nebudou přijímat ŽÁDNÉ EMIGRANTY - že ochráníme EU a zejména jižní státy. JE NÁM TO LÍTO, ALE NA SVÉ KOCÁBKY NESEDEJTE, NEPŘIJMEME VÁS. Tenhle sen musí skončit. Vím, že se to může zdát krajně nehumánní a také svým způsobem je. Ale dostáváme se k aplikaci teorie, kterou právo zná jako "teorie nejvyššího dobra", tedy že uspořádání práva má být takové, aby přinášelo co nejvíce lidem co nejvíce dobra.... Jak ale má EU, která má celkem cca 500 milionů obyvatel, absorbovat (podle odhadů se tak má stát do roku 2050, což vlastně všichni zažijeme) 1.3 miliardy přistěhovalců? To je evidentně blbost, neboť při naplnění této kvóty nebude již ani žádná EU, ale žádná Evropa.. To, co se nyní jeví žádaným zbožím, bude rozvráceno - což je i proti zájmům těch, kteří nyní chtějí do zemí EU emigrovat.. Samozřejmě, řešení se musí hledat. Zkusme si položit otázku, PROČ imigranti chtějí do EU. Kvůli svobodě a kvůli ekonomickým výdobytkům, zajisté...Není daleko jednodušší a správnější usilovat o to, aby se evropské ideje a funkční systémy rozšířily i do dalších zemí, odkud imigranti pochází? A teď se podívejte na skutečnou politiku EU. Pštros je proti tomu statečné bojové zvíře. Každá zbabělost, na příklad ta, se kterou EU strká hlavu do písku s konfliktem v Sýrii, o Ukrajině nehovoře, se tisíckrát - v horším - vrátí v imigrační politice. Už by to těm kancelářským krysám (pardon, dosavadním Europoslancům) měl v Bruselu alespoň někdo říci, případně to na ně zařvat.... což tedy já rozhodně hodlám učinit, pokud tam budu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama