ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2016 9:27:16

Hejtman pokřtil novou historickou detektivku

Hejtman pokřtil novou historickou detektivku

Ve dvoraně ostrovského zámku se za účasti významných českých a německých osobností uskutečnil křest knihy Jáchymovští démoni. Autorem historické detektivky není nikdo jiný než jeden z našich nejčtenějších spisovatelů Vlastimil Vondruška.

Jak už název napovídá, děj nové knihy z pera Vlastimila Vondrušky se odehrává na Jáchymovsku. „Mladý rytíř Jiří Adam z Dobronína se stane písařem Královské komory a jeho úkolem je dohlížet na pořádek v Údolí svatého Jáchyma, kde se podařilo nalézt stříbro. Do nové osady se stahují horníci z druhé strany hor a s nimi přicházejí lidé, kteří tu hledají obživu. Někteří ovšem ne vždy čestnou,“ prozradil popularizátor historie Vlastimil Vondruška, který má na kontě již přes milion prodaných titulů.

Křest knihy se nesl v dobovém duchu, a tak nově opravené prostory ostrovského zámku zaplnili trubadúři a renesanční tanečníci. Na vše pak dohlížel král Ludvík Jagellonský spolu s hrabětem Štěpánem Šlikem. „Jsem moc rád, že Vlastimil Vondruška zasadil děj své knihy právě do našeho regionu, který má bohatou a zajímavou historii. Osobně se na novou detektivku velmi těším a věřím, že přispěje k lepšímu poznání našich dějin,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Detektivka z řady Letopisy královské komory vychází současně v české i německé verzi. Knihu vydalo nakladatelství MoBa.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama