ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2016 16:43:05

Ministerstvo dopravy opět nevyslyšelo žádost kraje ohledně D6

Ministerstvo dopravy opět nevyslyšelo žádost kraje ohledně D6

Ministerstvo dopravy zveřejnilo návrh vyjmout 11 úseků dálnic v ČR z placení dálničních poplatků. I přes opakované žádosti Karlovarského kraje však mezi těmito úseky není žádná část D6 na území regionu.

 „Několikrát za sebou jsme požadovali, aby ministerstvo dopravy znepoplatnilo celý úsek od Chebu do Karlových Varů, který není napojený na českou dálniční síť. Řidiči v našem regionu nemohou využít odpovídající paralelní silnici I. třídy poblíž dálnice jako v jiných krajích. V případě D6 u Sokolova si navíc lidé zvykli vyhnout se placenému úseku tak, že projíždějí centrem Sokolova. Jeho obchvat tím ztrácí smysl. Bohužel mezi jedenácti avizovanými úseky, které od ledna 2017 budou bez poplatku, není žádný z našeho kraje,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Na snaze o vyjmutí části dálnice D6 v úseku Nové Sedlo – Březová u Sokolova z časového poplatku se shodlo i krajské zastupitelstvo. Zastupitelé souhlasili s apelem na ministerstvo dopravy, jež každý rok stanovuje úseky v novém znění vyhlášky o užívání pozemních komunikací zpoplatněných časovým poplatkem, aby do této vyhlášky zahrnulo alespoň část D6 u Sokolova. „Postoj ministerstva je neuvěřitelný, nicméně nevzdáme to, budeme dál tlačit na znepoplatnění obchvatu Sokolova, o které jsme usilovali už v minulém období.  Naším hlavním cílem pak zůstává, aby lidi nemuseli platit dálniční známku v celém úseku D6 od Chebu do Varů,“ dodal náměstek hejtmana Jakub Pánik. 

Úsek dálnice D6 je tzv. „východním“ obchvatem města Sokolova, který nelze objet po jiné komunikaci nižší třídy. Původní část silnice I. třídy byla výstavbou dálnice bez náhrady zrušena. Obyvatelé, kteří cestují například jen z jedné strany Sokolova na druhou a nechtějí přitom vjíždět do centra města, musí hradit pro využití D6 plný dálniční poplatek. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama