JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2019 19:43:00

Co se děje v rehabilitačním ústavu v Brandýse?

Co se děje v rehabilitačním ústavu v Brandýse?

Komentář na facebookovém profilu k situaci v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí.

Více napoví personální audit. 

Když přišly anonymy, brali jsme to jako kolorit, když přišly podepsané stížnosti, vyřídili jsme je s požadavkem na nápravu, když se ale objevily již konkrétní podněty lidí, kteří se na moji osobu s důvěrou obrátili, musel jsem již situaci prověřit. A jak jinak, než osobní návštěvou zařízení bez nahlášení, ted bez poct, opulentních hostin, ale normálně v běžný pracovní den. Zjištění na místě potvrdila řadu podnětů, které jsem mohl vidět na vlastní oči, proto jsem spolu s panem radním požádal vedení Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí, aby okamžitě situaci řešilo. Způsob komunikace, informovanost zaměstnanců, podněty na zlepšení pracovního prostředí, systém odměňování, zaměstnanecké benefity a hlavně na zlepšení interpersonálních vztahů. 

Poté se rozjel kolotoč, kdy se začali ozývat stávající i bývalí zaměstnanci z celého kraje. Na základě toho i vyhodnocení dvou anonymních dotazníků (jednoho, který si zadal sám ústav v prosinci 2018 a druhého, který jsem zadal osobně) se rada kraje v pondělí jednomyslně dohodla, že bude zadán externí personální audit se zaměřením na firemní kulturu a interperonální vztahy. Cílem je zajistit kvalitní péči pro pacienty a zároveň normální klidné pracovní prostředí pro ty, kteří o ně pečují, tedy sestry, fyzioterapeuty, kuchařky, uklízečky. 

Velmi mě mrzí, že je snaha věc politizovat, proto místopřísežně prohlašuji, že do výsledků auditu nebudou prováděny žádné ukvapené kroky. Pokud se ale prokáže, že skutečně není něco v pořádku, pak budeme nuceni provést jako zřizovatel a vlastník potřebná opatření. Zařízení není soukromé, ale ve veřejných rukou, z toho je také třeba vyjít. Osobně se zasadím, aby situace bylo co nejdřívě stejná, jako v ostatních zařízeních Pardubického kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama