JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2020 21:57:00

D35 je prioritou, napojení Orlickoústecka u Litomyšle v plánech zůstává

D35 je prioritou, napojení Orlickoústecka u Litomyšle v plánech zůstává

Hejtman Martin Netolický jednal s generálním ředitelem ŘSD Radkem Mátlem a ředitelem pardubické správy Bohumilem Vebrem o postupu stavby dálnice D35.

 Hejtman Martin Netolický jednal s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic ČR Radkem Mátlem a ředitelem pardubické správy ŘSD Bohumilem Vebrem o postupu stavby dálnice D35 v úseku Opatovice – Ostrov, ale také o navazujících úsecích okolo Litomyšle včetně napojení Orlickoústecka.

„Důležitou zprávou je, že Ředitelství silnic a dálnic považuje stavbu D35 jako jednu ze tří prioritních staveb v celé České republice, a to vedle dostavby Pražského okruhu a obchvatu D1 u Přerova. Proto je také dílčím přípravám věnována opravdu velká pozornost, a proto je dobré poděkovat za spolupráci řediteli pardubické správy Bohumilu Vebrovi za přístup v rámci všech jednání. Jedním z nich je také stále řešené napojení Orlickoústecka na dálnici u Litomyšle. Takzvaná mimoúrovňová křižovatka Litomyšl není v tuto chvíli u ledu a bude se na ní nadále pracovat tak, aby bylo možné ji případně bez zásahů do samotného tělesa dálnice dobudovat a její součástí byl obchvat Němčic a Zhoře, a to mimo samotná sídla,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Toto řešení je důležité nejen pro napojení Orlickoústecka, ale také pro samotnou Litomyšl, protože pokud by nedošlo k napojení, tak by nejen osobní, ale především nákladní automobily směřoval po dálnici středem města kolem zámku, což samozřejmě nikdo z nás nechce,“ řekl hejtman, kterého zástupci ŘSD informovali, že v tuto chvíli disponují čtyřmi ze šesti územních rozhodnutí. První úsek dálnice by měl být dokončen v únoru 2022, druhý pak pravděpodobně v červenci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama