JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2021 19:38:00

Kraj investoval do holické automobilní školy přes 65 milionů

Kraj investoval do holické automobilní školy přes 65 milionů

Střední škola automobilní v Holicích slaví sedmdesát let od svého založení. Kromě toho zde z rozpočtu Pardubického kraje dokončili výstavbu víceúčelového hřiště za 3,2 milionu korun.

 K tomu zde navíc pokračuje investice, která zlepší hospodaření se srážkovými vodami a úpravy venkovních prostor za přibližně sedm milionů korun.

"Holická automobilní škola patří dlouhodobě k velmi úspěšným a oblíbeným školám v našem kraji. Proto se snažíme v rámci krajského rozpočtu, ale také s výrazným využitím evropských fondů, školu rozvíjet. Nejvýznamnější z nich byla před dvěma lety modernizace dílen odborného výcviku a praxe za 26 milionů korun, na kterou jsme získali dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Celkově se jen za posledních několik let dostáváme na investice v souhrnu za více než 65 milionů korun, a to včetně odkupu části areálu, který byl v soukromých rukách, a byl pro další rozvoj školy nezbytný," řekl hejtman Martin Netolický.

Podle náměstka hejtmana pro oblast investic Romana Línka plánuje kraj i do budoucna další rozvoj školy.

"Dlouhodobě jsme řešili vybudování multifunkčního hřiště, což se za tři miliony korun v letošním roce podařilo. Zároveň dokončujeme výměnu povrchů v areálu školy za propustné zatravňovací dlaždice v částce přibližně sedmi milionů korun s příspěvkem Operačního programu Životní prostředí," uvedl Roman Línek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama