JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2019 7:34:00

Nabízím starostům pomoc při jednání s Českou poštou

Nabízím starostům pomoc při jednání s Českou poštou

Další pokračování projektu pošta Partner v Pardubickém kraji bylo tématem jednání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického s Bohumilou Kadidlovou, která má za Českou poštu projekt v regionu na starosti.

 Hejtman Netolický je zároveň členem dozorčí rady České pošty, a proto se tímto tématem zabývá také v rámci výjezdů po regionu.

„Jednou z mých priorit je udržení služeb na venkově, a proto jsem se také v rámci své funkce v dozorčí radě zavázal, že chci starostům obcí pomoci při jednáních s Českou poštou. Při cestách regionem se naše debaty se starosty točí často právě okolo pošty, jejího majetku, otevíracích dob a právě projektu pošta Partner,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se tímto tématem zabýval například v Ústí nad Orlicí, Vysokém Mýtě, Cholticích nebo Libchavách. „Vnímám, že po určitých změnách v rétorice České pošty jsou nyní starostové otevření debatě, která povede k udržení služeb pro občany. Je prioritní, aby tato služba byla dostupná pravidelně například i v rámci obecních prodejen. Bohužel není možné si myslet, že na každé obci může být pošta otevřena osm hodin denně, pět dní v týdnu,“ řekl Martin Netolický.

Pošta Partner je alternativou klasické pošty. Rozdíl spočívá v tom, že je provozována třetí osobou, nikoli Českou poštou. Z hlediska poskytovaných poštovních služeb není mezi pobočkou a poštou Partner žádný rozdíl. Pošta Partner poskytuje všechny základní služby, tj. příjem a výdej listovních a balíkových zásilek, příjem a výplatu poštovních poukázek, vybrané bankovní služby, výplatu důchodů, SIPO, prodej poštovních cenin a zboží a vybrané služby, jako jsou například prodej kolků, on-line dobíjení předplacených SIM karet, prodej losů okamžitých loterií, prodej dálničních kupónů a volný prodej tisku. K 1. červnu letošního roku funguje 620 pošt Partner.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama