JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2010 17:01:28

Cena hejtmana Jiřímu Šanderovi

Cena hejtmana Jiřímu Šanderovi

HABROVANY (10.2.2010) – Cenu hejtmana Jihomoravského kraje za rok 2009 získal tělesně postižený obyvatel Ústavu sociální péče v Habrovanech na Vyškovsku Jiří Šandera.

HABROVANY (10.2.2010) – Cenu hejtmana Jihomoravského kraje za rok 2009 získal tělesně postižený obyvatel Ústavu sociální péče v Habrovanech na Vyškovsku Jiří Šandera. Během svého dnešního výjezdu na Vyškovsko mu ji osobně předal hejtman Michal Hašek.

Jiří Šandera, pohybující se na invalidním vozíku, je obyvatelem habrovanského zámku již dvacet let. Je hlavním mluvčím klientů ústavu a dlouhá léta se podílí na plánování úprav, činností a chodu tohoto zařízení. Zejména se stará o zlepšení kvality pobytu klientů, jejich kulturní a společenské i sportovní vyžití. V rámci Asociace muskulárních dystrofiků, v jejímž výboru působí, pořádá psychorehabilitační kursy pro zdravotně postížené, především pak pro osoby upoutané na vozík. Pořádá rovněž turnaje v šachu pro zdravotně postižené z celé České republiky a školicí programy v informačních technologiích.

Hejtman Michal Hašek se na místě seznámil s prostředím ústavu, který poskytuje služby dospělým občanům s tělesným postižením. Ocenil elán i osobní iniciativu Jiřího Šandery, jehož neúnavná práce přispívá ke zvyšování kvality života ostatních spolubydlících.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama