JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2010 18:01:01

Hašek a Pröll o společných prioritách sousedů

Hašek a Pröll o společných prioritách sousedů

ST.PÖLTEN – Dolní Rakousko dnes navštívil jihomoravský hejtman Michal Hašek v doprovodnu radního pro životní prostředí Iva Poláka. Jednali se se zemským hejtmanem Dolního Rakouska dr. Erwinem Pröllem a zemským ministrem Stefanem Pernkopfem.

ST.PÖLTEN  – Spolkovou zemi Dolní Rakousko dnes navštívil jihomoravský hejtman Michal Hašek v doprovodnu radního pro životní prostředí Iva Poláka. Při společném jednání se zemským hejtmanem Dolního Rakouska dr. Erwinem Pröllem a zemským ministrem zemědělství a životního prostředí Stefanem Pernkopfem politici diskutovali zejména o koordinaci protipovodňové ochrany na moravsko-rakouské hranici a o aktuálním stavu příprav a realizace strategické rychlostní komunikace Brno-Vídeň.

Že šlo o setkání mimořádně důležité, to podtrhla rovněž účast velvyslanců obou států, kteří dnes do St. Pöltenu doprovodili jihomoravského hejtmana Michala Haška. Dolnorakouský zemský hejtman Erwin Pröll vysoce ocenil novou dynamiku vztahů obou regionů ve středoevropském kontextu, která odstartovala po jeho loňském jednání s hejtmanem Haškem v Brně a již přináší konkrétní pozitivní výsledky - například v oblasti prevence a koordinace protipovodňových opatření.

Oba hejtmani se dnes dohodli na společném setkání protipovodňových komisí přímo na státní hranici, kde budou vyhodnocovat mimo jiné realizaci společného evropského projektu „Předpovědní povodňový systém Morava-Dyje.“

Erwin Pröll a Michal Hašek dnes také podpořili další přípravu a realizaci výstavby rychlostní silnice Brno-Vídeň přes Mikulov a Drasenhofen. Jihomoravský hejtman informoval svůj rakouský protějšek v této souvislosti o nadcházející návštěvě ministra dopravy a v příštích týdnech i předsedy vlády ČR na jižní Moravě.

Dalšími tématydnešních rozhovorů  byly také otázky zemědělství a lesnictví a čerpání Evropského fondu přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama