JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2010 13:08:38

Hejtman Michal Hašek jednal s ministrem dopravy

Hejtman Michal Hašek jednal s ministrem dopravy

Hejtman JMK a předseda asociace krajů ČR Michal Hašek dnes jednal v Praze s ministrem dopravy ČR Gustavem Slamečkou o dvou strategických záležitostech v oblasti dopravy, dotýkajících se významně spolupráce státu a krajů.

Prvním bodem byla prezentace případové studie k možnému zavedení mýtného na krajských komunikacích, zpracovaná pro podmínky Pardubického kraje. Otázku zavedení mýtného diskutují kraje s ministerstvem dopravy již několik let. Významným aspektem je vedle usměrňování dopravní zátěže krajských komunikací také ekonomický přínos pro krajské rozpočty, spočívající v posílení financování rozvoje i obnovy krajské silniční sítě. Hejtman Hašek a ministr Slamečka se dohodli na vzniku společné pracovní skupiny, která bude shromažďovat podklady k budoucímu rozhodnutí vlády a krajů v této věci.

Neméně významným předmětem diskuse byla dohoda o možnosti krajů participovat připomínkami na tvorbě vládní strategie budování páteřní silniční i železniční dopravní sítě v ČR. Hejtmani se sejdou k jednání na toto téma jak s ministrem dopravy, tak s premiérem Janem Fischerem.

"Děkuji panu ministru Slamečkovi za velmi dobrou komunikaci resortu a Asociace krajů, které v uplynulém roce mj. znamenalo zcela výjimečné vyjednávání a uzavření Memoranda vlády a krajů o desetiletém financování regionální železniční dopravy. Témata, o kterých hovoříme a u nichž hledáme shodu, mají delší časovou platnost a znamenají pozitivní efekty pro regiony ČR," zhodnotil spolupráci Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama