JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2010 16:36:09

Hejtman se omluvil za selhání zdravotníků

Hejtman se omluvil za selhání zdravotníků

IVANČICE – Zdeňku Kopečkovou, pacientku Nemocnice Ivančice, které tamní zdravotníci před pěti měsíci zapomněli v břišní dutině téměř třicet centimetrů dlouhý chirurgický nástroj, navštívil dnes hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Hejtman se omluvil za selhání zdravotníků

 

IVANČICE – Zdeňku Kopečkovou, pacientku Nemocnice Ivančice, které tamní zdravotníci před pěti měsíci po operaci zapomněli v břišní dutině téměř třicet centimetrů dlouhý chirurgický nástroj, navštívil dnes hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek spolu s radním pro zdravotnictví Oldřichem Ryšavým a vedoucím zdravotnického odboru Krajského úřadu Josefem Drbalem.

Hejtman se pacientce omluvil za selhání zdravotníků a vyslechl její hodnocení péče, která jí byla v nemocnici poskytnuta. „Ujistil jsem pacientku, že trvám na přísném a důsledném prošetření celého případu a také na vyvození odpovědnosti. Kromě standardního odškodnění, které nemocnice řeší s pojišťovnou, zvažuji jako hejtman návrh Radě Jihomoravského kraje na poskytnutí daru kraje paní Kopečkové. Dohodli jsme se s ní na tom, že by tento dar měl přispět k řešení aktuální situace v její rodině s přihlédnutím k tomu, že i její manžel je v současnosti hospitalizován. Bavili jsme se také o možné pomoci kraje se získáním potřebných kompenzačních pomůcek a zajištění bezbariérového vstupu do jejich společného místa bydliště,“ informoval Michal Hašek na tiskové konferenci v nemocnici.

Hejtman se již o víkendu, okamžitě po svém návratu ze zahraničí, nechal podrobně informovalt o konkrétních faktech a také o tom, jaká opatření ředitel nemocnice Jaromír Hrubeš přijme, aby se podobný případ nemohl opakovat. „Chceme minimalizovat riziko přijetím systémových opatření ve všech krajských nemocnicích,“ dodal hejtman. Podle radního Oldřicha Ryšavého se uskuteční ve všech krajských nemocnicích revize systému kontrol na jednotlivých operačních sálech a sterilizacích tak, aby byla nalezena a odstraněna případná slabá místa.

Ředitel nemocnice Jaromír Hrubeš označil celou událost za důsledek série zanedbání povinností u několika pracovníků. „Je tam zavinění instrumentářky, které bude odňato osobní ohodnocení, dále zavinění pracovnice centrální sterilizace, která prováděla čištění a špatně spočítala nástroje v sítech. Ta bude odvolána z funkce a dostane rovněž finanční postih. Vedoucí centrálních operačních sálů bude rovněž odvolána z funkce. Přijal jsem i rezignaci primáře a odvolal jsem ho z funkce,“ seznámil ředitel novináře s přijatými personálními opatřeními. Dodal, že nemocnice okamžitě zavedla dvojí nezávislou kontrolu na centrální sterilizaci a v nejbližší době nechá systém kontroly prověřit nezávislou externí firmou. „Chceme se totiž vyvarovat toho, že bychom si nějakého slabého místa nevšimli kvůli běžné provozní slepotě,“ dodal ředitel.

 
 
 
 
 
 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama