JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2010 13:11:19

Manželé Haškovi předali certifikát na osobní automobil

Manželé Haškovi předali certifikát na osobní automobil

Osobní automobil Ford Fiesta, který hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek vyhrál v předvánoční tombole, dostalo občanské sdružení Gabriela. Dárkový certifikát dnes předali manželé Haškovi vedení hospicu sv. Alžběty.

Manželé Haškovi předali certifikát na osobní automobil

Ford Fiesta z tomboly pro Hospic sv. Alžběty

 

BRNO (8.2.2010) – Osobní automobil Ford Fiesta, který hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek vyhrál v předvánoční tombole na společenském večeru v hotelu Voroněž, dostalo občanské sdružení Gabriela, provozující Hospic sv. Alžběty v Brně. Dárkový certifikát dnes předal hejtman Michal Hašek spolu s manželkou Veronikou představitelům tohoto sdružení.

„Pro občanské družení Gabriela jsme se rozhodli po odpovědném zvážení všech projektů. Nebylo to však jednoduché. Studium žádostí nám umožnilo hlubší vhled do detailů problematiky, kterou veřejnost málo zná. Odhalilo nám množství příběhů lidí, kteří pečují o své bližní, ale i těch, kteří tuto péči denně potřebují. I nadále proto chceme s ostatními žadateli zůstat v kontaktu a pamatovat na ně příležitostnými finančními dary či jinou formou podpory,“ řekl hejtman Michal Hašek, který v loňském roce na charitativní účely věnoval cca 120 tisíc korun.

Občanské sdružení Gabriela provozuje domácí hospic a jeho automobil Škoda Felicia z roku 2000 již téměř dosloužil. Ford Fiesta bude pomáhat pracovníkům domácího hospice – zdravotním sestrám a lékařkám, které poskytují specializovanou paliativní péči v domácnostech. Služba je poskytována nemocným ve fázi, kdy byla ukončena přičinná léčba jejich onemocnění, jež  za současného stavu medicíny  již nelze zvrátit. Nejčastěji se jedná o onkologické nemocné a staré občany s vyčerpáním rezerv organismu.

 „Služební automobil je nutný zejména v nočních hodinách a také při cestách do míst špatně dostupných veřejnou dopravou. Dále pak v případech, kdy je třeba vézt na místo k pacientovi objemnější zdravotnické pomůcky. Bez služebního vozu by nebylo možné tuto nepřetržitou návštěvní službu poskytovat. Nepřetržitá péče není běžnými agenturami domácí péče zajišťována, praktičtí lékaři v noci návštěvy pacientů rovněž nevykonávají,“ informovala předsedkyně Rady občanského sdružení Gabriela Jitka Smejkalová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama