JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2023 9:45:00

Tak přituhuje

Tak přituhuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výroku expertay na dezinformace Františka Vrabela

 Nemyslím pohled za okno na teploměr, ale výrok "experta na dezinformace" Františka Vrabela. Vláda by podle něj měla totiž na Brusel tlačit kvůli boji "proti dezinformacím", ale už je zde i nová kategorie "škodlivého obsahu". Zmínil jako příklad antisemitismus (to samozřejmě souhlas) a dodal "a podobně".

A máme tady Orwella jak vyšitého - co bude jediná "pravda" a co bude "škodlivý obsah"? Kdo bude "uvědomělý demokrat" a kdo "dezolát, populista, extremista či pátá kolona"? Komunisté používali proti svým kritikům za normalizace pojmy, jako samozvanci nebo ztroskotanci (své o tom věděl V. Havel, disidenti i Charta77).

Je teď úplně jedno, koho volíte. Zda aktuální vládu či opozici. Ale není jedno, zda si všichni necháme kousek po kousku brát svobodu, v tomto případě svobodu projevu. Něco, co je spojeného s listopadem 1989, Václavem Havlem a jejich odkazem.

Jedno z tehdejších hesel znělo NEJSME JAKO ONI. Tak takoví opravdu nebuďme a včas zastavme všechny našeptavače a uvědomělé novodobé svazáky s planoucími pohledy a patentem na jedinou pravdu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama