JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2013 13:41:53

Žádáme vládu o aktivní roli státu v řešení krize OKD

Žádáme vládu o aktivní roli státu v řešení krize OKD

Asociace krajů ČR vyzývá vládu Jiřího Rusnoka, aby řešila hrozící sociální výbuch v Moravskoslezském kraji, který hrozí v souvislosti s problémy společnosti OKD a uvažovaným uzavřením dolu Paskov do konce příštího roku.

Primárně by měl situaci řešit většinový vlastník Zdeněk Bakala, který nese společně se svým managementem odpovědnost za současný stav OKD. Vyzývám premiéra Rusnoka a jeho vládu k aktivním krokům v celé kauze. V případě uzavření dolu Paskov budou veřejné finance zatíženy nutností postarat se o tisíce nezaměstnaných, sekundárním efektem bude i negativní dopad na regionální ekonomiku v Moravskoslezském kraji a vážné vyostření sociální situace v regionu. Věřím, že zájmem každé rozumné vlády bude vedle vyžadování odpovědnosti nynějších vlastníků a jejich aktivních kroků k řešení také příprava alternativního scénáře ve spolupráci s Moravskoslezským krajem i dotčenými městy a obcemi a sociálními partnery v tripartitě.

Asociace krajů ČR je připravena s vládou aktivně spolupracovat a podílet se na formulaci řešení krize v mezích kompetencí a možnosti regionální samosprávy. Rada asociace krajů se mimořádně sejde v Ostravě a požádala o účast na jednání premiéra a ekonomické ministry.

Michal Hašek, předseda Asociace krajů ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama