JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2020 13:22:23

POSLEDNÍ ROZLOUČENÍ S DANOU ZÁTOPKOVOU

POSLEDNÍ ROZLOUČENÍ S DANOU ZÁTOPKOVOU

V sobotu 19. září jsme měli (tradičně) oslavit se slavnou olympijskou vítězkou, skvělou osobností a naší výbornou kamarádkou z Českého klubu olympioniků Danou Zátopkovou 98. výročí jejího narození.

 Jak jsme se před půl rokem všichni dozvěděli, Dana zemřela - a to poněkud stranou pozornosti, když celý svět (a média až přehnaně) se zabýval Covidem. Proto Český klub olympioniků zorganizoval tryznu, resp. setkání olympioniků a kamarádů na její počest a památku, a to ve stejném termínu, v němž jsme každoročně jezdili do Rožnova pod Radhoštěm slavit Daniny narozeniny. A na její poslední přání jsme tentokrát oslavili i její nedožité narozeniny, přičemž oslava měla být tradičně veselá a s cimbálovkou  (kterou ona milovala – a často nás při ní na plese postupně málem utancovala… :-)) :-)

V pátek 18. září odpoledne před oslavou jsme se s dvojnásobnou olympijskou medailistkou (zlato a stříbro z OH) Danou velice důstojně a slavnostně rozloučili na Valašském Slavíně - v Dřevěném městečku Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Urnu s jejím popelem jsme uložili k „Ťopkovi“ - Emilu Zátopkovi, pětinásobnému olympijskému medailistovi (4x zlatý, 1x stříbrný), s nímž jsme se na stejném místě rozloučili před takřka dvaceti lety…

Vše proběhlo dle přání paní Dany – a my jsme s olympioniky a dalšími vesele, ale i s trochou nostalgie, při cimbálu zavzpomínali na jednu z největších osobností a legend (nejen) sportovního života…! 

ČEST JEJÍ PAMÁTCE…!!!

S úctou a respektem

Mirek Antl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama