JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2020 9:00:00

SENÁTNÍ VOLBY 2020 – sestava kandidátů v obvodu č. 48

SENÁTNÍ VOLBY 2020 – sestava kandidátů v obvodu č. 48

V minulém týdnu jsme se dozvěděli jména soupeřů o senátorský mandát na Rychnovsku, Holicku, Choceňsku atd. (tedy ve 135 obcích).

A my doufáme, že snad konečně proběhnou kampaně „soupeřů“ v duchu „fair play“, tedy korektně (bez podrazů, intrik…) – bez „… lží a nenávistí…“. :-)

Jinak bez dalšího komentáře – a Vám všem přejeme (i Za občany :-)) krásné letní dny (bez kontaktu s Covidy – a „srážek s blbci…“ :-)) 

Mirek Antl


Text článku v Mladé frontě DNES:

Na Pardubicku a Choceňsku se chystá obhájit post senátor Antl

Mladá fronta DNES | 04.08.2020 | Rubrika: Kraj Pardubický | Strana: 11 |

CHOCEŇ Ve volebním obvodu Rychnov nad Kněžnou se na podzim utká o senátorské křeslo osm lidí, jeden z nich je nezávislý kandidát. Ve volbách 2014 o křeslo senátora bojovalo sedm lidí. O tom, kdo nakonec bude k volbám připuštěn, rozhodnou registrační úřady do poloviny srpna.

Křeslo senátora bude obhajovat Miroslav Antl, který jde nyní do voleb za hnutí Za občany, jež letos založil a je jeho předsedou. V letech 2008 a 2014 kandidoval jako nestraník za ČSSD, se sociálními demokrat se však rozešel.

Sociální demokraté vyšlou do senátorského klání na Rychnovsku ředitele Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Františka Mencla. Za ČSSD bude kandidovat jako nestraník. Za ODS bude o senátorské křeslo usilovat jako nestraník místostarostka Rychnova nad Kněžnou a bývalá členka ODS Jana Drejslová. ODS opustila proto, že na rychnovské radnici spolupracuje s komunistickým radním a ODS koaliční spolupráci s komunisty zapovídá.

Volit se bude také v části Pardubického kraje

Ředitel ZŠ a MŠ Trivium Plus v Dobřanech Jan Grulich jde do boje o Senát na Rychnovsku za koalici nazvanou Jan Grulich - senátor z hor, společně TOP 09, KDU-ČSL, STAN, LES a Piráti. Za KSČM bude kandidovat místostarosta Bystrého u Dobrušky Josef Lukášek. Jako nezávislý hodlá kandidovat rychnovský podnikatel Drahoslav Chudoba. Za hnutí Trikolóra půjde do senátních voleb podnikatel v autodopravě Jiří Matoušek. Je členem hnutí a má podporu Soukromníků a Svobodných. Za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) bude na Rychnovsku kandidovat ředitelka úřadu práce v Ústí nad Orlicí a bývalá poslankyně ČSSD Vladimíra Lesenská. Hnutí ANO kandidáta na Rychnovsku mít nebude.

Volby do senátních obvodů, které se konají 2. a 3. října, se týkají i Pardubického kraje. Do volebního obvodu Rychnov totiž patří i značná část okolí Chocně nebo Pardubic. Senátora tak budou volit třeba v Kuněticích, Srchu či Starém Hradišti, které je vlastně předměstím Pardubic. 

Autor: (zln, ČTK)


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama