JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2021 19:13:00

Rozdíl mezi pravicí a levicí

Rozdíl mezi pravicí a levicí

Komentář na facebookovém profilu k rozdílnému přístupu pravice a levice k zaměstnancům

 Když hledáme hlavní rozdíl mezi pravicí a levicí, tak je to určitě přístup k zaměstnancům. Pravice bere zaměstnance jako výrobní sílu, kterou je třeba co nejvíc držet u huby. Sociální demokracie, jako jediná levicová demokratická síla u nás, naopak bere zaměstnance jako člověka, kterého je třeba si vážit a spravedlivě jej odměnit za jeho práci.

Proto jsme v tomto volebním období navrhli řadu úprav, které pracovní podmínky u nás dál přiblíží standardu Evropy. Boj o výrazné zvýšení minimální mzdy (a tím všech mezd), zkrácení pracovní doby, nebo prodloužení minimální délky dovolené jsme proti drtivé pravicové většině ve sněmovně nevyhráli a čeká nás i v dalších letech.

Ale například zrušení trestání zaměstnanců za nemoc jsme prosadit dokázali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama