JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2014 15:15:12

Čeho se bojí na trutnovské radnici?

Čeho se bojí na trutnovské radnici?

Poslanec a trutnovský městský zastupitel Zdeněk Ondráček (KSČM) popisuje jednání staronové koalice pod vedením poslance a starosty Ivana Adamce (ODS) při prvních jednáních městského zastupitelstva v Trutnově a volbách do výborů zastupitelstva.

Staronová koalice v Trutnově pod vedením ODS, doplněná o dva zastupitele z TOP 09, od začátku nového volebního období avizuje občanům změnu a zvýšení transparentnosti svého vládnutí. Nově například zavedla zveřejňování podkladových materiálů pro jednání zastupitelstva na webu města Trutnova. Občan neznalý poměrů a pravdy by zajásal, ale jaká je realita?

Na prvním řádném zasedání zastupitelstva starosta města, a zároveň poslanec Parlamentu ČR Mgr. Ivan Adamec (ODS), neustále útočil na zástupce opozičních stran. Dotazy, případně jiné názory, k rozpočtu a dalším tématům, byly okamžitě vnímány jako útok a obstrukce. Odpovědi na dotazy opozičních zastupitelů byly většinou nedostatečné a často i nekompetentní.

Neochota jednat s opozicí vyvrcholila při volbě členů finančního a kontrolního výboru. I přes původně proklamované (a tradiční) zastoupení všech politických stran ve výborech města, nebyl ani do jednoho z uvedených výborů zvolen žádný z navržených zastupitelů KSČM! Vedení města, opírajíc se o většinu hlasů v koalici, tak odmítlo jakékoliv poměrné zastoupení demokraticky zvolených politických subjektů. V případě volby členů kontrolního výboru nebyl "demokraticky" zvolen nejen kandidát KSČM, ale ani žádný z kandidátů hnutí ANO.

Je právě toto ten nový styl vládnutí a transparentnost trutnovské radnice? Je pravděpodobné, že staronové vedení města má co skrývat a zastupitelů KSČM, popřípadě jiných politických subjektů, se obává. A musíme konstatovat, že oprávněně. Již v předchozím volebním bylo podáno trestní oznámení, které není ani po téměř 3 letech policií došetřeno, a pro jiné netransparentní řízení vyměřil ÚOHS městu Trutnov pokutu. Další trestní oznámení jsou tzv. na spadnutí.

A aby tyto změny byly pro trutnováky lépe vidět, končí ve své funkci po 16 letech úzké spolupráce i ředitel městské policie. Oficiálně prý dohodou, ale zlé jazyky tvrdí, že byl odejit. My, se znalostí poměrů na úřadě, se přikláníme k variantě druhé. Uvidíme, co dalšího nás čeká v roce 2015.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama