JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2018 20:27:26

Dublin IV je budoucí bezpečnostní problém

Dublin IV je budoucí bezpečnostní problém

Pokud Dublin IV vejde v platnost a ČR se diktátu z Bruselu podrobí je zde, vzhledem k vývoji v Evropě, reálné nebezpečí, že do dvou, tří let zde máme no go zóny, právo šaría a další „vymoženosti“ současného západoevropského multikulturalismu.

Evropská komise zpracovala a předložila „novelu“ nařízení, kterým se stanoví kritéria a postupy pro určení členského státu příslušného k posuzování žádosti o mezinárodní ochranu podané státním příslušníkem třetí země, nebo osobou bez státní příslušnosti v některém z členských států, známého jako Dublin IV.

V podstatě jde o novelu automatického systému rozdělování migrantů napříč členskými státy EU. Navrhované změny žádným způsobem nereflektují jasné negativní stanovisko ČR k automatickému přerozdělování migrantů a kritizovaný mechanismus ještě více automatizují. I dílčí změny návrhu jsou pro ČR neakceptovatelné. Jedná se například o další zpřísnění detence, o které by měl nově rozhodovat dokonce soud. Pokud by toto nastalo, nešlo by zajistit už prakticky žádného žadatele o mezinárodní ochranu.

Pokud Dublin IV vejde v platnost a Česká republika se diktátu z Bruselu podrobí je zde, vzhledem k vývoji v Evropě, reálné nebezpečí, že do dvou, tří let zde máme no go zóny, právo šaría a další „vymoženosti“ současného západoevropského multikulturalismu. Česká republika musí bránit své národní zájmy, a to i za cenu sankcí, žalob a třeba i vyloučení z EU.

Již mnohokrát jsem vyslovil přesvědčení, že bruselská administrativa pracuje proti většinovým zájmům původních obyvatel Evropy, a to s cílem naší likvidace nevojenskou cestou. Jak jinak si totiž vysvětlit nabubřelost, neochotu naslouchat našim názorům, výhradám a požadavkům. Velmi dobře tento problém popisuje prezident Miloš Zeman, který to komentuje jako drzost hostitele, který si pozval návštěvu a tu posílá na oběd k sousedovi a dokonce souseda nutí, aby jeho návštěvě uvařil.

Zdeněk Ondráček
poslanec PSP ČR za KSČM
místopředseda výboru pro bezpečnost

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama