JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2015 20:31:09

Jaká je naše zahraniční politika?

Jaká je naše zahraniční politika?

Článek hodnotí naši zahraniční politiku ve vztahu k vzrůstajícím projevům fašizmu.

     Zahraniční politiku České republiky tvoří vláda a prezentuje ji buď samotný premiér Sobotka nebo ministr zahraničí Zaorálek. Naši zahraniční politiku však tvoří a také výrazně prezentuje i prezident republiky Miloš Zeman. Aby byla země v zahraničí čitelná, měla by být její zahraniční politika jednotná. Z vyjádření, prohlášení a konkrétních aktivit jednotlivých představitelů státu je však patrná nejednota a někdy až protichůdnost. A co je v některých otázkách ještě horší je nečinnost.

     Všichni jmenovaní by si však měli uvědomit, že oni jsou pouze „mluvčími“ kteří k tomu dostali mandát od občanů v rámci voleb. Vždy proto musí dbát na dodržování ústavy, mezinárodního i vnitrostátního práva. My, občané bychom se měli o zahraniční politiku vlády i prezidenta zajímat a žádat třeba vysvětlení proč se Česká republika v listopadu loňského roku zdržela v OSN při hlasování o rezoluci, která vyzývá země, aby přijaly účinnější opatření pro boj s heroizací nacismu a dalšími formami rasové diskriminace, xenofobie a nesnášenlivosti. Proti této rezoluci hlasovaly tři země - Kanada, USA a Ukrajina. Zahraniční politiky se týká i akce banderovců, kteří na počátku tohoto roku pochodovali Kyjevem a akci záměrně organizovali stejně jako nacistické pochodňové průvody. Znepokojilo to pana prezidenta Zemana, ale ukrajinská ambasáda v Praze to drze okomentovala tak, že Stepan Bandera je kontroverzní ukrajinský vůdce z období druhé světové války a pro většinu Ukrajinců je symbolem boje za svobodu a nezávislost. Stát se to v jiné zemi byl by velvyslanec nejméně povolán na ministerstvo zahraničí k podání vysvětlení. A co na to naše vláda a ministerstvo zahraničních věci? Nic, zřejmě souhlasí. A nyní další projevy ukrajinského fašismu v podání ukrajinského premiéra Arsenije Jaceňuka, který v německé televizi prohlásil, že během 2. sv. války podniklo Rusko vpád na Ukrajinu a také do Německa.

     To už je doslova drzost a pokus o překrucování dějin. To jsme opravdu zapomněli na hrůzy 2. sv. války, na těch cca 360 tis. obětí z Československa a celkových více jak 70 milionů? Opravdu jsme již zapomněli na zvěrstva, která banderovci páchali, a to i na našem území, a to nejen za války, ale i po ni? Fašismus se znovu a dokonce veřejně dere k moci. Lidé, bděte!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama