JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2015 5:28:00

Vepřové nebo halal?

Vepřové nebo halal?

Když si tak vzpomenu na mé výlety za poznáním do některých muslimských zemí a jak jsem se tam musel (a to je nic proti ženám) přizpůsobovat jejich kultuře a zvykům, tak se logicky ptám, proč se nyní, když přijíždějí sem, nepřizpůsobují oni.

Proč to děláme zase my, proč jim vaříme jejich jídla, proč přistupujeme na jejich požadavky (ve školství, zdravotnictví a službách), které nemají oporu v našich právních normách a zvyklostech? Já po pár dnech chtěl také kus pořádné vepřové kotlety, ale nikde mi jí nedali!

Je to snad tím, že oni se přizpůsobit nechtějí, že nechtějí žít podle našich pravidel? Otázkou tedy je, proč si vybrali naši zem a ne nějakou z 57 nádherných muslimských zemí, většinou s velmi řídkým osídlením, které je mohou přijímat s otevřenou halal náručí, v souladu se šárií? My tady jsme sekulární stát, máme své židovsko-křesťanské kořeny, vánoční stromky, kostely a náboženské slavnosti, ale jakékoliv náboženství musí zůstat mimo stát. A to platí i pro islám.

Jestliže oni opustili svou zemi a odjíždí do Evropy a České republiky a ne do jiné muslimské země, je to proto, že považují náš styl života za lepší, než kdekoli jinde.

Měli by si tedy sami položit otázku: Proč je lepší žít v Evropě, než v zemi, ze které přicházejí? Vepřové maso je pak součástí odpovědi. A musí to platiti to i ve školních jídelnách, lázeňských kuchyních i vývařovnách v azylových zařízeních.

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama