JUDr. Robert Bezděk, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2022 13:35:10

Traktor za devět tisíc aneb optimalizace podle radního Váchy

Traktor za devět tisíc aneb optimalizace podle radního Váchy

Optimalizace středočeského středního školství je spojena s rozprodejem majetku za podezřelých okolností

Jedním z kroků, o kterém v rámci optimalizace struktury středního školství ve Středočeském kraji rozhodlo na návrh pana Milana Váchy (STAN), radního pro oblast vzdělávání a sportu, zastupitelstvo Středočeského kraje na svém zasedání dne 29.3.2021, bylo sloučení Střední odborné školy a středního odborného učiliště Stanislava Kubra Středokluky se Střední odbornou školou a středním odborným učilištěm Kladno, jakožto nástupnickou organizací. Pro zjednodušení uvádím, že v podání pana radního Váchy (STAN) je slovo optimalizace synonymem pro uzavření školy.

Pan radní Vácha (STAN) neplýtval ujištěními ohledně toho, že pokud bude k dispozici třeba traktor, tak bude podle jeho názoru použit v jiné zemědělské škole. Nyní však vyplynulo na povrch, že ihned v dubnu začal divoký rozprodej majetku této střední školy a učiliště. Nad prodejními cenami by zaplesalo radostí srdce každého menšího farmáře. Nekupte traktory s pořizovací cenou v řádech statisíců korun za pouhých 9.000,- Kč každý. Z majetku Středočeského kraje tak zmizelo celkem šest traktorů Zetor. Potřebujete valníkovou sklápěčku? Není problém, prodáme vám ji ze pouhých 5.000,- Kč. A co tak kypřicí stroj, pluh soutěžní, obraceče píce, pluh rotační a žací stroj? Zdá se vám 7.000,- Kč za vše moc? Nevadí, přihodíme vám k tomu vrtačku a snad budete s cenou již spokojen. Stále nejste spokojen? Vyjdeme Vám tedy vstříc, dostanete sazeč brambor, vyorávač brambor, nízkopodlažní přívěs, rotavátor, kombinované brány a pluh k malotraktoru v celkové pořizovací ceně 141.931,- Kč za pouhých 8.000,- Kč, prosím, nekupte to.

A aby nepřišel zkrátka běžný občan, tak zde máme i další nabídku. Sice skromnou, ale malý Peugeot 207 za 254.620,- Kč, který si můžete pořídit za 5.000,- Kč také může potěšit. Dáváte přednost větším vozům a podporujete domácí produkci? Je zde Škoda Superb za pořizovací cenu 712.670,- Kč, který bude váš za 9.000,- Kč.

Jen tak dál pane radní, v době, kdy se vše zdražuje, naši občané uvítají jakoukoli slevu. Nebo jste o tom nevěděl?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama