JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2010 9:50:00

Bezproblémový chod resortu dopravy je zajištěn

Bezproblémový chod resortu dopravy je zajištěn

Ministr dopravy Vít Bárta potvrdil odjezd na svatební cestu.

Novomanželé Kateřina Klasnová a Vít Bárta stráví příští týden v zahraničí. Po dlouhém zvažování se ministr dopravy přiklonil k rozhodnutí svatební cestu absolvovat. Přesné místo svého pobytu však nechtějí novomanželé zveřejňovat.

Ministr Bárta současně zajistil veškeré potřebné kroky vedoucí k bezproblémovému chodu resortu dopravy. Během dnešního dne má kupříkladu ve svém programu řadu schůzek s řediteli podřízených organizací, jako jsou České dráhy, Správa železniční dopravní cesty či Ředitelství vodních cest. Jedno z prvních razantních opatření, které ministr nařídil, je snížení provozních výdajů Ředitelství silnic a dálnic v příštím roce o 50 %. Tím jde v oblasti úspor daleko nad rámec koaličních dohod.

Stejně nekompromisně přistupuje i k vlastnímu úřadu. Vydal nařízení zakazující vypisovat nová výběrová řízení a uzavírat jakékoli nové smlouvy, které by vedly k dalším výdajům ministerstva. Cíl je jednoznačný - úspora finančních prostředků.

Ministr Bárta se do úřadu vrátí v pondělí 26. července a bude aktivně pokračovat v manažerském řízení resortu dopravy. Hned po návratu má v plánu svoji první regionální návštěvu. Cílem cesty bude severní Morava. Vít Bárta chce zkontrolovat dostavbu dálničního jízdního pásu mezi Bělotínem a Hladkými Životicemi na dálnici D47. Osobně se chce také seznámit s kritickou dopravní situací na silnici I/11 u Bystřice na Třinecku.

Karel Hanzelka, mluvčí MD 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama