JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2020 19:21:06

EU: Pandemie, terorismus, extremismus, …

 EU: Pandemie, terorismus, extremismus, …

Kdekterý komentátor a glosátor teď nemá nic jiného na práci, než se se mnou pouštět do polemiky.

Kdekterý komentátor a glosátor teď nemá nic jiného na práci, než se se mnou pouštět do polemiky, ale, žel, jejich znalosti jsou tak malé, že si většinou pletou pojmy s dojmy a klidně budou současné zadlužení ČR, které způsobily přes masivní privatizaci pravicové strany, svádět na komunisty. Přitom všichni dobře vědí, že bývalá ČSSR patřila k nezadluženým prosperujícím zemím. Ale to nelze lhářům vyvracet, protože pravdu nechtějí slyšet ani číst. Nebudu se tím tedy zabývat a znovu musím napsat, že vedení EU, zejména Komise, by se mělo vzpamatovat a začít více „makat“. Evropské společenství totiž dostává pořádně na frak. Ocitli jsme se v nejistotě, v pandemické době temna.

Bruselští "ouřadové" by měli být v boji s pandemií aktivnější a jejich „boj s koronavirem“ viditelnější. Nejen Češi, ale i ostatní evropské národy potřebují naději. Kromě pandemie na nás útočí i vlna dezinformací, které se na nás sypou ze všech stran, a je velmi těžké jim nepodlehnout. Hlavní komunikace vázne, nikdo v Bruselu není schopen formulovat zájem národů Evropy, naší emancipaci. Většinou se od tzv. "lídrů"  dozvíme maximálně to, že máme hájit zájem USA. Žijeme v době nemilosrdné pandemie, která sužuje celý svět, ale také v době plné nenávisti a agrese. Společnost se bouří. Protesty plní evropská města a nejen Francii navíc sužují teroristické útoky.

Černý rok 2020 pro Evropu by měl být jasným signálem, který přichází minutu po dvanácté. Lidé si již uvědomují, že populisté, kteří zaplavili evropské státy, jsou špatnými vůdci a jen těžko nás dostanou z tohoto obrovského maléru. Stejně tak nám nepomůžou ani individualisté - rozvraceči společnosti, kteří se snaží situace využít ve svůj vlastní prospěch a rozdělují už tak „znepřátelenou“ společnost. Kdo nám tedy pomůže, jak dál?

Věřte mi, že jedinou možností, jak z toho ven, je vzájemná spolupráce a soudržnost, které jsou nejúčinnějším řešením, jak můžeme společně pandemii porazit. Inspirujme se od těch, kteří boj s pandemií zvládli. Třeba v Číně nebo ve Vietnamu. Vím, že mnohým se to nebude líbit. A budou možná s lítostí komentovat neoliberální "Rozpojené státy ".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama