Jan Aksamit

  • VV
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2011 20:41:24

Véčkaři probuďte se !

Véčkaři probuďte se !

Něco o tom, jak dál postupovat v politice, nápad, který by se mohl zkusit a požadavek na voliče, přehodnotit odpovědně výkon mladé strany VV ve vládě, která to v koalici má hodně těžké.

Vážení,

toto oslovení používám proto, aby ti, co byli velkými podporovateli VV a pomohli ve volbách straně VV se dostat do Parlamentu(asi 560 tis. voličů) se nyní po uplynulém roce zamysleli a zodpovědně ohodnotili výkon VV ve vládě ČR a případně se vrátili a znovu začali podporovat VV. Hodnocení by mělo vycházet z toho, že malá strana VV to nemá v koalici lehké, drží se však dobře a loni na podzim v prosinci ukázala, že si bude držet svoje principy a málem došlo k rozkladu koalice. Velké strany si myslely, že si prosadí to, co potřebují a ono se ukázalo, že to tak nebude a došlo k tomu, k čemu došlo. Domnívám se, že VV v současné době je jedinou alternativou pro změnu dnešní politiky. V uplynulém roce si VV doslova prošly peklem. Ukázalo se, že prosazovat v Česku přímou demokracii, je nemožné – co následovalo, to veřejnost přímo viděla a slyšela. Přímá demokracie oslabuje moc politikům a to oni nechtějí připustit.

Politika je v česku vnímána jako penězovod, prostředek k získávání peněz. Většina loupeží se odehrává ve velkých institucích státu nebo v rámci výběrových řízení..

Někde jsem nedávno četl toto:

Česká demokracie je jen kamufláž mafiánského systému, poklop, který zakrývá ohromný zločin propletený do celé země, a bude možná překvapující zjišťovat, jak velká část lidí se na tom účastní – co tomu říkáte, je to pravda, nebo jen výmysl – já myslím, že je to velká pravda, bez příkras.

Uplynul rok po volbách a co tedy dělat dál, jak věci měnit, vidím to takto :

  1. podporovat více VV – tato strana má dobrý potenciál přispívat ke změně a napravovat, musí však stále na sobě pracovat a zkvalitňovat se, potřebuje mít za sebou větší podporu veřejnosti.
  2. strana VV musí nyní přijít do PS s návrhem pro vytvoření ústavního zákona, který bude jasně definovat situaci, kdy mohou občané rozhodovat přímo. Tedy vypracovat Zákon o obecném referendu – ústavní zákon čl.1 bod 2, to je důležité

Toto je jediná možná a rychlá cesta, jak věci napravovat, protože na straně VV je chuť do problému vstupovat a to na straně ODS a TOPky není.

Nyní vám otevřeně sdělím můj názor na působení ministrů ve vládě za VV:

Radek John        známka  1     velký bojovník, má zajímavý osobní životní příběh

Vít Bárta                           1     schopný věci řešit rychle

Pavel Dobeš                     1     slušný, schopný věci řešit rychle

Karolína Peake                 1     důvěryhodná, má zajímavý osobní životní příběh

Josef Dobeš                      2     problémy na MŠMT

Kamil Jankovský             2     zákon o veřejných zakázkách mohl být lepší, veřejnost ho zatím

                                                přijímá dosti problematicky

Tak to prosím vidím já z pohledu komunálního politika. Tím končím a zase někdy příště s pohledem na místní samosprávu v Teplicích.

Hezký den a dobrou mysl

Jan Aksamit

předseda klubu Věci veřejné Teplice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama