Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2022 22:12:00

Na obchvat Náchoda už máme vykoupených 90 % pozemků

Na obchvat Náchoda už máme vykoupených 90 % pozemků

Komentář na facebookovém profilu k obchvatu města Náchod.

 OBCHVAT NÁCHODA?

Stále častěji se ptáte, jak je to s obchvatem Náchoda. Bude tahle stavba vůbec někdy stát a uleví nám všem od tranzitní dopravy?

Když jsem před 12 lety tvrdil, že udělám maximum pro to, abych tuhle stavbu dotáhl do vítězného konce, protože ji prostě Náchod potřebuje (ostatně podle průzkumů veřejného mínění si to přeje 86% obyvatel Náchoda), sklidil jsem i posměch.

Neodradilo mě to a díky novele liniového zákona v roce 2020 se tuto stavbu podařilo dostat mezi prioritní dopravní stavby v ČR a vlastníkům pozemků nabídnout solidní vyrovnání.

K dnešnímu dni je vykoupeno 90% pozemků potřebných pro stavbu za celkem 115 mil. Kč a díky aktivní úloze města Náchoda se podařilo vyřešit řadu velmi složitých a osobních příběhů vlastníků bouraných domů.

Projektanti odvedli velký kus práce! S radostí jsem proto mohl dnes seznámit členy Spolku pro obchvat Náchoda na valné hromadě se skvělou zprávou - žádost o stavební povolení na stavbu obchvatu Náchoda je podána. Také díky letitému úsilí právě členů Spolku OBCHVAT ŽIJE a hlavně už má reálné obrysy – v příštím roce 2023 začne archeologickými průzkumy samotná stavba.

Ruku v ruce půjde i nezbytná stavba přeložky na Hronov, ta již má stavební povolení a Královéhradecký kraj připravuje možnosti čerpání dotací na její stavbu souběžně se stavbou obchvatu.

Pořád platí, že pro to, aby se obchvat začal stavět, udělám maximum. A je to i jedním z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl na podzim znovu obhajovat pozici starosty města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama