Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2021 15:09:00

Taková spolupráce s Polskem rozhodně dává smysl

Taková spolupráce s Polskem rozhodně dává smysl

Komentář na facebookovém profilu k ocenění za dlouholetý přínos k rozvoji Euroregionu Glacensis.

 Česko-polská spolupráce nás v Náchodě doprovází na každém kroku. A nejsou to jen Malé lázně v Bělovsi, ale celá řádka další skvělých projektů, které zpříjemňují život nám všem.

Bylo mi proto ctí převzít ocenění za dlouholetý přínos k rozvoji Euroregionu Glacensis u příležitosti jeho 25. výročí. Právě toto uskupení je totiž hybnou silou rozvoje našich měst na obou stranách hranice a významným partnerem při vyřizování žádostí o dotace. Své narozeniny oslavil Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska - Euroregion Glacensis před týdnem konferencí v sousední Kudowa-Zdrój a nechyběla ani návštěva účastníků z Čech i Polska na naší lázeňské kolonádě.

Z ocenění, které jsem měl tu čest převzít, mám velkou radost a ještě větší aktuálně z podpory dalších dvou připravených mikroprojektů v celkové výši za bezmála milion korun.

Nově tak díky této spolupráci budou moci společně sportovat děti ze Základní škola T. G. Masaryka Náchod, Bartoňova 1005 a žáci ZŠ v Kudowa-Zdrój. Sto českých a sto polských dětí si vyzkouší kurzy bruslení a ledního hokeje na zimním stadionu v Náchodě, děti absolvují setkání na kolečkových bruslích na profesionální dráze v Duszniky-Zdrój, plavání v aquaparku v Kudowa-Zdrój, rally na kole a sportovní soutěže na školním hřišti v Kudowa-Słone.

Další podpory se dočká prevence v oblasti první pomoci, požární ochrany, bezpečnosti silničního provozu a sebeobrany pro studenty a seniory, kteří získají znalosti a dovednosti z těchto vybraných oblastí a to nejen formou online kurzů, ale i v rámci školení na dopravním hřišti v Náchodě. Díky dotaci v rámci česko-polské spolupráce bude pořízeno i vybavení pro první pomoc a počítačové a záznamové zařízení pro on-line přenos, natočení a střih videozáznamů.

Tahle spolupráce mi rozhodně dává smysl!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama