Jan Jakob

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 17:33:00

Lekce matematiky pro první stupeň základní školy

Lekce matematiky pro první stupeň základní školy

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Děkuju, pane místopředsedo.

Já jsem opravdu nechtěl, ale musím - předřečníci tady zmiňují ty počty. Takže lekce matematiky pro první stupeň základní školy. Chceme-li, aby rada byla obměňována průběžně, každé dva roky se volila třetina a třetinu volil Senát a dvě třetiny Sněmovna, tak buď každé dva roky volí v Senátu jednoho člena rady a ve Sněmovně dva, tudíž v tom cyklu je to dohromady devět. Třikrát tři je devět.

Pokud chceme trochu větší radu, tak každé dva roky v Senátu volí dva členy a ve Sněmovně... (Přemýšlí. Smích zleva.) A ve Sněmovně 4. Krát 3 je 18. Kdyby to bylo 15, tak by každý rok v Senátu volili jednoho celého a 0,67 radního a ve Sněmovně bychom volili obdobný, celým číslem nedělitelný počet. Takže ta matematika je poměrně jednoduchá, aby bylo jasno.

A slova pana Foldyny, který tady zavedl rétoriku, která sem opravdu nepatří, se mi komentovat nechtějí. Jenom je pro mě příznačné, že pak půlka hnutí ANO tomu tleská. To je vidět, kam a jakým směrem směřujete!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama