Jan Jakob

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2022 13:57:00

Viděli jsme tady to divadlo, v kterém jsme osočováni

Viděli jsme tady to divadlo, v kterém jsme osočováni

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2022 k vládnímu návrhu zákona o spotřebních daních

 Děkuji. Viděli jsme tady to divadlo, v kterém jsme osočováni. To divadlo - my už jsme na něj zvyklí. Pan kolega Hrnčíř by tady rozpustil státní rozpočet na příštích pět generací a je mu to úplně jedno.

Já nejsem nadšen z těch dopadů, které toto opatření bude mít na státní rozpočet, nicméně upozorňuji, tak jak je to v důvodové zprávě napsáno, že ta počítá vlastně s propočtem bez změněných všech ostatních okolností, takže díky tomu opatření já předpokládám, že ten dopad do státního rozpočtu bude menší, protože se přirozeně zvýší poptávka. Stejně tak je pro mě důležitý ten aspekt, že ten dopad cen pohonných hmot, zejména tedy nafty, u dopravců se pak promítá do všech nebo do drtivé většiny všech ostatních cen. Nota bene je tu podpora veřejné dopravy, jak tady upozornil pan ministr dopravy.

Takže z těchto důvodů to podporuji a asi nejenom dneska, ale i příští týdny tady budeme pořád slyšet, jak je něco pozdě, jak je to málo. Já jsem rád, i v tom dalším bodu, že se našlo zodpovědné řešení, které je zodpovědné i vůči státnímu rozpočtu a budoucím generacím. Ale to divadlo se tady nepochybně bude i nadále odehrávat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama