ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2015 16:17:00

Je třeba uzavřít hranice

Je třeba uzavřít hranice

Česko za první polovinu letošního roku zadrželo přes 3000 ilegálních běženců, což je téměř o polovinu více než ve stejném období loňského roku.

Reakce ministra vnitra je, že koncem srpna či na počátku září zpřísní kontroly na hranicích a spolu s ostatními členy vlády je na dovolené s tím, že premiér je dokonce na telefonu! Nevím, jak komu, ale mně nepřijde tato „rychlost“ řešení problému, který hýbe celou Evropou, jako dostatečná. Zatímco jinde staví za pomocí vojska zdi, tak u nás máme dovolenou.

Ono zpřísnění kontrol má podle pana ministra představovat kolem stovky policistů, kteří posílí současné posádky a mají přijít z krajů, kde není problém s migrací, zabezpečenější prý by tak měla být celá jižní hranice republiky. Ministr vnitra dále prohlásil, že je potřeba nelegální běžence zachytit už u nás, protože pokud by se dostali do jiné země, třeba Německa, tak je vrátí do ČR a ta už pak nebude moci dělat nic. Zároveň také dodal, že úvahy o obnovení hranice jsou neproveditelné. To by musela země vystoupit z Evropské unie.

Tolik pan ministr a potažmo celá vláda, která mlčí a jindy na další rozpočtové výdaje tolik citlivý ministr financí Andrej Babiš jak by smet. Mlčí ale i mnohem vyšší šajby. Najednou jako by nebylo Merkelové a jejího věrného stínu Ollanda. Ukrajina, Rusko, Řecko a prakticky kde se co šustne, všude je Angely plno a zde, kdy jde o naprosto zásadní věc a možná i o budoucí bytí naší západní civilizace, je klid po pěšině.

A tak přichází prezident Miloš Zeman se svými třemi větami – nikdo vás sem nezval – když už tu jste, tak se podle toho chovejte – když ne, tak odejděte a po nich následuje výzva k obsazení hranic vojskem. Reakce jsou různé.  Politici v tom bruslí, vždyť probůh vojsko na hranice, co by tomu řekl Brusel? Postoj občanské veřejnosti je jasný. Souhlasí s prezidentem a dochází jí trpělivost s lavírováním Sobotky a spol. Spisovatel Benjamin Kuras nedávno v ČT 24 řekl:
„Středomořská invaze dosahuje počtu 5 000 týdně, s padesáti miliony ve frontě. Jestli se něco prudce nezmění, máme. před sebou posledních deset let sladkého života. Jestli se rychle nedomluvíme na spolupráci s Ruskem, mohlo by to být i pět.“ Já k tomu dodávám, že kdo umí matematiku, tak si snadno dopočítá, jak to všechno dopadne, pokud nit nepřestřihne.

Coby senátor dostávám denně minimálně 10 e mailů s touto tematikou. Lidé mají strach a žádají, aby politici reagovali. Jsou to oprávněné obavy a kdo nevěří, tak ať se zajede podívat do některých měst západních zemí, co se tam děje. Například do severoněmeckého Lübecku . To co mně odtud popisovali moji přátelé, kteří tam dlouhá léta jezdí na dovolenou a mají tedy možnost srovnání vývoje, tak to je otřesné.  Z jejich dlouhého dopisu vyjímám:

„Jezdíme lodí po kanálech a jeden z nich má kotviště uprostřed města v Lübecku přímo v centru. Již před pár lety jsme viděli velké změny a přestalo se nám to líbit, ačkoliv místo je nádherné. Letos park a celé centrum obsazené Turky a černochy, ve skupinách, zdrogovaní, opilí, píchají si injekce před našimi zraky, všude takový bordel, že se nedá ani vystoupit z lodi a jít se projít, sex před našimi zraky, exkrementy se válí všude. K večeru začali být silně agresivní, takže jsme raději odjeli úplně mimo město. Dotaz místním: na místě za městem, kde se pořádaly různé festy se staví stanový tábor pro 600 uprchlíků, jediný Němec neřekl, že je to fajn, předváděli nám střílející pistoli, kterou si pořídili. Máme tam všude spoustu známých, hodně jsme se bavili o tomto tématu, nenávidí Merkelovou a nechápou tuto situaci zrovna tak jako my.“

Myslím si, že bychom neměli čekat, až to u nás dopadne podobně a že bychom měli okamžitě konat. Co? Pro všechny, vyjma občanů EU, uzavřít hranice. Všechna ostatní řešení jsou špatná,  nic neřeší a tvrzení, že bychom museli vystoupit z EU je hloupá výmluva. Podle náčelníka Generálního štábu je armáda schopna poslat až 1500 vojáků, což je dostačující počet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama