ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2015 17:06:00

Jsem pro vznik profesní komory sociálních pracovníků

Jsem pro vznik profesní komory sociálních pracovníků

Tisková zpráva poslankyně Jany Hnykové k jejímu semináři Vznik profesní komory sociálních pracovníků v České republice - příležitosti a rizika pro praxi.

Sociální pracovníci v České republice stojí mezi dvěma mlýnskými kameny. Na jedné straně jsou svazovaní povinnostmi vycházejícími ze stávajících legislativních pravidel, musí se neustále vzdělávat, zastávají spoustu povinností, na druhé straně nejsou za svou práci dostatečně ocenění. Ani finančně, ani jakýmsi všeobecným uznáním důležitosti jejich práce. A právě toto jsou hlavní důvody, které opravňují vznik profesní komory.

Z řad sociálních pracovníků se však ozývají i negativní názory, které se opírají o obavu, že vznik komory způsobí pouze další povinnosti pro samotné sociální pracovníky bez toho, aby reálně pracovníkům pomohla.

„Jelikož dané téma trápí sociální pracovníky napříč celou republikou a všemi pozicemi, rozhodla jsem se pro upořádání tohoto semináře, na kterém dostanou prostor všechny zúčastněné strany, aby se k návrhu vyjádřily,“ zmiňuje důvody uspořádání semináře poslankyně Jana Hnyková a dál dodává: „Protože na Slovensku od ledna tohoto roku již profesní komora funguje, pozvala jsem na seminář i hosty právě ze Slovenska, aby nás seznámili se zaváděním komory do praxe, s dopady vzniku komory na samotné pracovníky i celou veřejnost.“

Na semináři vystoupí přednášející ze všech oblastí problematiky v čele s náměstkyní ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Zuzanou Jentschke Stőcklovou a doc. PhDr. ThDr. Andrejem Mátelem, PhD., mimoriadným profesorem z Ústavu sociálnej práce VŠ ZaSP sv. Alžbety v Bratislave.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama