Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2019 9:10:00

Zdevastovaný byt přestane být bytem

Zdevastovaný byt přestane být bytem

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě vyloučených lokalit v Mostě

 Brajgl a špína. Vyloučená lokalita se nedá vnímat jinak než všemi póry. Jak k tomu ale přijdou lidé, pro které se tahle místa stala pastí, v níž je drží obchodníci s chudobou?

A co teprve lidé z okolí? Nesmíme zapomínat, že i oni často sklízejí zkažené ovoce obchodu s chudobou.

Žít s plísní, bez tekoucí vody a elektřiny nejde. U pronajímaných bytů musí být hygiena a technické standardy na prvním místě. Nepochopím, jak si může někdo dovolit takové prostory pronajmout. A pro byty, na které lidé dostávají příspěvek na bydlení od státu, to platí dvojnásob.

  Jestli byt splnil, nebo nesplnil potřebné podmínky, bude mít pod palcem Úřad práce ve spolupráci se stavebními úřady a krajskou hygienou. Zdevastovaný byt přestane být bytem. Stát už NEBUDE dávkami na bydlení podporovat obchodníky s chudobou.

Tohle je jen jeden z 15 kroků, kterými chci řešit vyloučené lokality. Pracujeme na tom společně s ministryní pro místní rozvoj a ministrem zdravotnictví. Jsem si jistá, že pro ministry z ANO to bude stejně důležité. Nakonec pomoc vyloučeným lokalitám je naše SPOLEČNÁ odpovědnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama