Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2012 9:16:05

Dlouhé lokte

Dlouhé lokte

Poslankyně ODS na ideové konferenci „Adresné dávky a podpora rodiny“ uvedla, že v oblasti sociální politiky jde současná vláda správným směrem.

Pokud je tím správným směrem snaha vysát co nejvíce peněz z kapes těm, kteří současnou krizi nezavinili a nemohou se asociální vládní politice bránit, tedy těm sociálně nejslabším, pak jistě ano. Jsem přesvědčená, že tohle ten správný směr rozhodně není. Paní poslankyně by si možná měla občas pohovořit s nějakými obyčejnými lidmi, na které konání této vlády dopadá nejvíce. Téměř určitě by si to, co by jí o tom jejím správném pravicovém směru řekli, za rámeček nedala.

Ve svém příspěvku zmínila i to, že ODS řeší problémy v sociálně vyloučených lokalitách dlouhodobě.  Podíváme-li se na kroky ODS v této oblasti, řekla bych, že si paní poslankyně spletla pojmy a místo toho, že řeší problémy dlouhodobě, měla říci, že řešení ODS je na dlouhé lokte. Dokonce tak dlouhé, že v mnoha oblastech ještě nic řešit nezačala.

Nezapomněla se také otřít o ústecký legislativní balíček a nazvala ho legislativně nerealizovatelným. Naše zákonodárná iniciativa byla v souladu s naším právním řádem a profesionálně připravená. To, že naše návrhy poslanci vládní koalice zmrazili, nemá důvody legislativní, ale politické. Zkrátka si nepřejí, aby v roce krajských voleb přišel někdo s řešením, které by si sami nemohli připsat. Pokud je mi známo, tak jediné legislativně nerealizovatelné návrhy byly ty, se kterými přišla sama paní poslankyně. O jejich kvalitě svědčí to, že je kritizovali její vlastní koaliční kolegové.

Je smutné, že se naše návrhy staly obětí politické zvůle současné vládní koalice, která je prozatím odložila a chystá se někdy v budoucnu přijít s řešením vlastním. Což vlastně jenom potvrzuje to, že řešení podle paní poslankyně je na dlouhé lokte.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama