Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2010 10:31:11

První sní

První sní

Sníh, který v pondělí 29.listopadu zasypal Ústecký kraj, výrazně zkomplikoval, již tak dost komplikovanou, dopravní situaci na objízdných trasách nedostavěné D8.

Mohly by se na první pohled zdát, že i kdyby D8 byla dostavěna, sníh by ji zasypal podobně  jako okresky a doprava by stejně vázla, ale není to tak úplně pravda. Ono je totiž z logistického hlediska podstatně jednodušší udržet sjízdnou dálnici, nežli obyčejnou silnici. Jde třeba o to, že silničáři se se svou technikou dostanou na postižený dálniční úsek mnohem lépe a dokáží ho také mnohem rychleji patřičně ošetřit. Zkrátka je na takové dálnici více místa a  sněžné pluhy a sypače mohou postupovat mnohem rychleji, protože se nemusí proplétat mezi stojícími a zapadlými auty a kamiony na klikaté a úzké okresní silnici.

Bohužel to zatím vypadá, že situace se jen tak nezlepší a dálnice nebude kvůli obstrukčním žalobám brněnské ekologické organizace Děti Země dokončena ani v roce 2011.

Zdá se, že si obyvatelé Ústeckého kraje na dokončení své dálnice ještě nějakou dobu počkají a minimálně tuto zimu budou muset v kalamitách na objízdných trasách vydržet.

Doufám jenom, že si řidiči nebudou muset na bezpečně sjízdné silnice počkat až do konečného nástupu globálního oteplování, kterým nám ekologičtí aktivisté už několik let vyhrožují.  Jak se tak dívám z okna do té chumelenice (psáno 29.11. ve 12:00) řekla bych, že je stále velmi, velmi v nedohlednu…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama