Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2013 10:09:31

Němcová není toxická, ale jenom výpravčí

 Němcová není toxická, ale jenom výpravčí

Při slavnostnímu ceremoniálu nové úřednické vládě přihlížela i ultrapravicová předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová. Ihned po jmenování ministrů ale odešla. Proč?

Prostřednictvím České televize národu sdělila, že ví, že nová vláda není legitimní. Jak to mohla říci, když vláda před Sněmovnu pro vyslovení důvěry ještě nepředstoupila, ale byla teprve před několika minutami jmenována? Přitom sama řekla, že na jmenování přišla jako zástupce Sněmovny, aby připomněla, že vláda od Sněmovny odvíjí svou legitimitu. Mám za to, že prostě nevěděla o čem mluví. Korunu svému směšnému a trapnému povídání dodala tím, že novou vládu označila za toxickou.

Vláda pro Němcovou může být nedůvěryhodná, ale ne toxická. To je totéž jako by řekla, že pro ní je vláda zelená, proužkovaná nebo hranatá. Tím, že utekla z aktu jmenování vlády jako rozzlobené dítě, kterému někdo sebral hračku, ukázala velikost své malosti. Tu ostatně ukázala už svými uraženeckými řečmi, když nedokázala skrýt své zklamání, že post první předsedkyně vlády u nás nedostane. Bylo to příliš viditelné na to, aby to mohla popřít. Jako předsedkyně Sněmovny je Němcová zcela nevýrazná – doslova neviditelná. Osoba bez osobnosti. Nebyla a není „přednostou stanice“, ale jenom „výpravčí“ hlídající,aby Sněmovna formálně „jezdila“ podle jednacího řádu. Nic více. Toxická není ani nová vláda ani Němcová. Neboť,jak jsem řekl, Němcová je pouze výpravčí, nic více. Vzhledem ke svým prokázaným neschopnostem od života více čekat nemůže.

Jaroslav Doubrava, snátor PCR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama