Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2015 13:48:00

Chudokrevná cizinecká policie chytá na severu nelegální migranty. Prý úspěch...

Chudokrevná cizinecká policie chytá na severu nelegální migranty. Prý úspěch...

Otevřený dopis ministru vnitra:

Vážený pane ministře,

stále přemýšlím nad tím, proč erudovaná Česká vláda ještě nepřišla na to, že je zcela nesmyslné, aby přetížená, početně chudokrevná cizinecká policie na severu Čech hlásila úspěchy, že chytila tolik a tolik nelegálních migrantů. To je spíše přiznání, že český bezpečnostní systém na státních hranicích nefunguje tak, jak by mohl a měl.

Jsem přesvědčen, že maximální činnost cizinecké policie by měla být soustředěna na hranice se Slovenskem a Rakouskem, pokud nechceme přímo zrušit privilegia schengenského systému. K tomu by mělo dojít nejpozději dnes, když k tomu nedošlo již předevčírem.

Mimořádné problémy si vyžadují mimořádná řešení. Proto nechápu, proč přes naše státní hranice pouštíme nákladní vozy a dodávková vozidla, která nejsou absolutně všechna bez výjimky zkontrolována, zda nepřevážejí migranty. Tyto vozy je třeba zkontrolovat po dohodě s evropskými kolegy ze sousedního státu přímo na čáře státní hranice a nechat běžence i s autem ve státě, ze kterého přijeli. Z rozhovoru s příslušníky cizinecké policie vím, že to je možné, ale to by musel „někdo tam nahoře“ požehnat.

Podobné to je s mezinárodními rychlíky. Že by se zpozdily na hranicích pokaždé o takových nějakých 30 minut? Nevidím v tom problém. Vždyť mezistátní vlaky mají stejně notorické zpoždění. Např. 27. 7. 2015 plnění jízdního řádu bez zpoždění mělo v ČR u mezistátních rychlíků a expresů jenom 49,3 % vlaků, nebo 25. 7. 2015 to bylo 52,1 %.

Když trestáme cestující nastupující do letadla tím, že si nemohou vzít na palubu své vlastní (laciné) pití kvůli bezpečnostním opatřením, myslím, že krátké zpoždění vlaků na hranicích kvůli prohlídkám by cestující ve vlacích dokázali tolerovat.

Vážený pane ministře,

v předposlední den července jste, pro jednu televizi uvedl: „pokud my záchyt (nelegálů) neprovedeme na našem území, a ti lidé se dostanou do cílové země, což je Spolková republika, jsou tam zachyceni, dokáže se jim, že přišli z České republiky, tak jsou nám vráceni a my už nemáme možnost je vracet dál“.

K tomu mohu jen opět a znova dodat: Není lepší je zachytit přímo na slovenských a rakouských hranicích, aby nemuseli být zbytečně uskladňováni u nás, když je sebereme na severu Čech, a nevíme, jestli přišli z Patagonie nebo z Antarktidy? Protože u sebe nemají (PRO JISTOTU) žádný papír, dokonce ani toaletní?

Vážený pane ministře,

věřím, že můj návrh posoudíte a přijmete odpovídající opatření.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama