Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2015 14:35:21

Eurobyrokrat Muschel neví, o čem mluví

Eurobyrokrat Muschel neví, o čem mluví

Laurent Muschel podivně směšuje hrušky s jablky. Argumentuje tím, že v letech 1968 a 1969 odešlo z Československa do zahraničí na 70 tisíc našich občanů. Z toho geniálně usoudil, že by ČR měla projevit solidaritu vůči migrantům.

 Asi nemá nic rozumnějšího na práci, proto v úterý 30. června tr. v Praze Laurent Muschel, ředitel pro migraci a ochranu při Evropské komisi, seděl v poslanecké sněmovně na semináři k problému migrace. Vytáhl z rukávu úřednické euro rady o přijímání uprchlíků.

Laurent Muschel podivně směšuje hrušky s jablky. Argumentuje tím, že v letech 1968 a 1969 odešlo z Československa do zahraničí na 70 tisíc našich občanů. Z toho geniálně usoudil, že by ČR měla projevit solidaritu vůči migrantům.

Jenže ve své byrokratické neznalosti Muschel zapomněl na maličkost: Českoslovenští utečenci přeskočili dva kopečky a byli stejně doma – tedy ve středozápadní Evropě. Veškeré spektrum jednání československých utečenců bylo svázáno s evropskými zvyklostmi a intuitivně i s právními a sociálními pravidly, které byly v Evropě více méně totožné. Byla to migrace pro západ i politicky pozitivní, jako součást ideologického boje mezi východem a západem na evropském bojišti.

Naopak dnešní migrace představuje kvalitativně i kvantitativně zcela jiný, pro Evropu nečitelný, kulturně a politicky ohrožující cizorodý prvek. Pokud je Muschel ředitelem pro migraci a ochranu při Evropské komisi, jenom to potvrzuje, že ve vrcholných orgánech téhle organizace jsou nekompetentní lidé.

Pokud Muschel říkal, že Česká republika loni přijala 1145 žadatelů o azyl, zatímco Švédsko s  podobným počtem obyvatel jich přijalo zhruba 80krát více, zapomněl říci, že skandinávské země se tím již dnes stávají bezpečnostně toxickou oblastí, podobně jako migranty se utěšeně plnící SRN. V Německu ne tak dávno si kancléřka Merkelová povzdychla, že koncept multikulturalismu zkrachoval. Muschel je nebezpečný nám, Evropě a tak i sobě. Měl by být zavřen do malého kinosálu a sledovat dokumenty o praktikách hrdlořezů, kteří se pod rouškou chudáků uprchlíků hrnou do Evropy. Hrdlořezů, kteří již i v Evropě znásilňují a obsazují obydlí místních obyvatel jako v Itálii. Napadají i české řidiče kamionů u Calais, atd. Snad by se mu potom rozsvítilo?!!! Tak vysoký úředník tohle všechno přece musí dobře vědět!!! Přesto se snaží dostat nelegální migranty do Evropy. Za jeho povinnost bych považoval přesvědčit vedení EU, aby se konečně začalo chovat racionálně a přijalo důsledné opatření k zamezení přílivu imigrantů, proti kterému je většina občanů Evropy.

Obávám se, že představitelé západní Evropy zešíleli a nevidí analogii podzimu roku 1938.

                                                                                  Jaroslav Doubrava 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama