Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2012 9:08:47

Může za metylalkoholové šílenství vláda?

Může za metylalkoholové šílenství vláda?

Samozřejmě, ale ne jen Nečasova.

Samozřejmě, ale ne jen Nečasova. Alkoholový nečas kvůli metylalkoholové smrti mají na svědomí vlády po roce 2000, ať již ze strany ČSSD nebo ODS, a jejich kamarádů. Dá se říci, že dokonce tento problém existuje ještě déle.

Jenom shodou náhod tragédie s metylalkoholem ukázala, jak velmi chatrný je systém kontrol  a prevence, nejen v oblasti padělání alkoholu, ale také v šíření a výrobě nelegálních cigaret, a dovozu a prodeji padělků.

Především se podařilo zdecimovat nelegální prodej na příhraničních tržnicích. Proto se tržnice přesunuly do kamenných obchodů po celých Čechách. Čili výsledek nebyl slavný.

Celníci jsou kritizováni, že kontrolovali především oficiální prodejce a další kontrolu zanedbávali, ale to je nesmysl. Stavy celníků byly drasticky omezeny, prý, kdy jsme ve společné Evropě, nejsou již moc potřeba. To může říci jen neskutečný hlupák. Opak je totiž pravda. Schengenský prostor dal padělatelům a pašerákům celoevropská křídla. Celníků je potřeba daleko více, než se do minulého týdne lidem jako je Nečas a Kalousek, a předtím Paroubek a spol., mohlo zdát. Svou činností by vydělali nejen na sebe, ale pomohli by zacelovat ty těžké šrámy, které jednotlivé vlády na státním rozpočtu udělaly. Říká se jim deficit a je hanbou všech vlád.

Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama