Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2013 9:37:16

Nevyhnutelná nutnost: znárodnit fotovoltaické přízraky

Nevyhnutelná nutnost: znárodnit fotovoltaické přízraky

A je to venku. Najednou se dozvídáme o neskutečných miliardách korun, které, za hlasitého mlaskání, dostávají ti, kteří vlastní a provozují fotovoltaické elektrárny (FVE). Dostávají je zbytečně. O to více jsou spokojeni.

Vláda nechce přiznat, že je to ona a její předchůdkyně, kdo za to nese odpovědnost. Mafiáni napojení na vládu využili diktátu EU, která vyhlásila program podpory výstavby FVE. Měli zelenou, protože orgány tohoto státu to byl, kdo stanovil šílené podpory výrobě elektřiny z FVE. Jednak aby svým přátelům vyhověla ale také aby nachytala co nejvíc těch, kteří jí pomohou dostát svému závazku k EU. Podobně jsou zneužívány, ale skrytější formou, větrné elektrárny. Podnikatelé je chtějí postavit kdekoliv a zcela bezohledně, i proti vůli orgánů životního prostředí – jedná se o peníze. Ekologie se stala novou záštitou bezohledných otrokářů a pirátů. A poslední dvě české vlády jim asistují.

Využití solárních panelů a větrných parků je nutné, ale za ekologicky a ekonomicky zcela rozumných (férových) podmínek! Tedy bez enormního zisku placeného námi všemi zcela nesmyslnými a zcestnými příplatky k ceně odebrané el. energie

Vláda doufá, že problém zamete pod koberec. Proč ne, vždyť, občané zvýšením plateb o nestoudně vysoký příspěvek, to zaplatí tak proč se vzrušovat

Je řešení? Ano, je.

Stát musí stanovit reálné výkupní ceny. Takové, aby občané na ně nemuseli připlácet. Výrobci jí buď přijmou a budou s výrobou pokračovat za nových podmínek, nebo? Nepřijmou li je, ať jejich FVE odkoupí a provozuje sám stát. Náklady na projektování a výstavbu jim budou proplaceny, stát tedy převezme splátky úvěrů. Investoři jenom ztratí nehorázné zisky, občané přijdou o povinnost placení nehorázných příplatků. Přiznám, že si nemyslím, že by je top mrzelo. Právní věda na to pamatuje: Smlouvy lze zrušit, pokud jsou proti dobrým mravům a tyto smlouvy proti dobrým mravům, zcela jistě, jsou!

Jako starosta Telnice jsem chtěl také postavit FVE či větrné elektrárny v katastru Telnice postavit. Ne pro svůj prospěch, ale aby z toho ten prospěch měla obec, tedy férově. Bohužel, dnes je situace taková, že dokonce i ti, kteří nás nutí do ekologicky ne příliš výhodných projektů tlačit, tedy EU se začíná divit jako podivně (superštědře) dotujeme tzv. ekologické (doplňkové) zdroje energie. Co k tomu dodat?

A ještě jedna věc v souvislosti s výstavbou FVE. Výtka, že jsou postaveny na kvalitní zemědělské půdě. Je to, žel, pravda. Jenže kdo to zavinil? Opět stát, jeho úředníci. Kteří, z, pro mne nepochopitelných důvodů, nechránili zemědělský půdní fond, jak byla jejich povinnost. Kdyby ho chránili, nemohly FVE půdní fond zabírat! Samozřejmě, že jejich „nepozornost“ či jiné důvody, které k těmto zločinům vedly, vyvolávají podivné otázky, ale to už je námět pro někoho jiného.            

Jaroslav Doubrava, senátor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama