Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2021 19:53:10

Novoroční politika představuje hospodskou knajpu

Novoroční politika představuje hospodskou knajpu

Nedělám si již žádnou iluzi o významu politiky zastupitelské demokracie a dalších demokraticky bohulibých termínech. Lidé v hospodě se chovají stejně jako v parlamentu, v senátu a ve vládě nebo na mejdanech politikusů v OSN či jiných organizacích

 

Novoroční politika představuje hospodskou knajpu

Nedělám si již žádnou iluzi o významu politiky zastupitelské demokracie a dalších demokraticky bohulibých termínech. Lidé v hospodě se chovají stejně jako v parlamentu, v senátu a ve vládě nebo na mejdanech politikusů v OSN či  jiných dobročinně legračních organizacích.

Proto nebylo vůbec podstatné, co řekli politikusové v novoročních zpěvech. Nemohli říci v podstatě nic. Bohužel, zklamal mě zpěv předsedy českého Senátu Miloše Vystrčila,   přesto jsem ho silou vůle, jako senátor z profesní poctivosti, přetrpěl. Již po několika větách jsem věděl, že neřekne vůbec nic, když pronesl hloupou větu: „Stejně jako Václav Havel i já jsem přesvědčen o tom, že si své politiky nevolíte proto, aby Vám lhali.“

Jak takový nesmysl vůbec mohl ze své dutiny ústní vypustit? Poklonkovat šaškovi Havlovi, to je více než směšné. Jediné vysvětlení pro mne je, že se asi nikdy neseznámil s kecy Vency flašky.

Něco povídal předseda dolního parlamentního zvěřince, povídal i Andrej Babiš, jako šéf pojízdného cirkusu, zvaného vláda.

Všechny tři projevy měly společného jmenovatele: Neřekly nic, protože ani nemohou říci nic. Neboť nevíme, kam budou kormidelníci koronavirové pandemie její další vývoj směřovat, nevíme, jak se projeví vakcinace něčím, co nebylo ověřeno a co dokonce prý ani nemá potřebné testy a povolení našeho kompetentního úřadu. Můžeme jenom čekat a doufat. Jako doufali vojáci za války v zákopech a u polních kuchyní.

Nikdo mě nemůže podezírat, že jsem kámoše slovenského Jánošíka zvaného Babiš. Ale za směšné považuji např. co zamňoukal Petr Hartman (27. 12. 2020, Český rozhlas): „…zářnou budoucnost šéfa hnutí ANO začíná hatit konfrontace jeho marketinkového pojetí politiky s koronavirovou nákazou. Při ní hezká slova a sliby nemohou porazit nepřítele, který občany ohrožuje na životě a může je připravit o živobytí.“

Autor, zvaný Hartman, není komentátorem Českého rozhlasu, je to hloupý troll. Všichni politici po celé zeměkouli říkají stejné kecy jako Babiš. I když musím říci, že jeho projev měl hlavu i patu. Jinak řečeno, z těch tří, kterými jsme byli obdařeni, byl jeho nejlepší. To ostatně dokládají kecy těch, kteří sice nevědí co a jak by dělali, ale vědí, že co dělá vláda pod vedením Babiše, je to nejhorší, co nás potkalo. Chtěl bych vidět obličeje kolegů senátorů po Babišově projevu. Těch kolegů, kteří jednají přesně v duchu mnou řečeného. Něco racionálního mohou říci jenom vědečtí pracovníci v oboru epidemiologie, virologové a specialisté na různé biochemické procesy, kteří pracují na koronavirové lapálii, těm nevyvoleným  ale slovo není dáváno, jsou všemožně umlčováni!

Jak jsem řekl, po novoročním projevu neměla opozice ke své lítosti co na Babišově projevu kritizovat, protože projev byl koncipován nekonfrontačně. Stejně se blbečkové z opozice snažili na veřejnosti masturbovat svou genialitou.

Třeba šéf gangu Starostů a nezávislých (STAN) Vít Rakušan aspoň kvičel proti bagatelizaci zadlužování, lži o digitalizaci a chválu armády, které vláda s KSČM vzala finance, uvedl na twitteru. Přitom všude ve světě industriální státy se zadlužují, aby ulehčily obyvatelstvu a podnikatelům kvůli koronavirovým uzávěrám podnikání a pohybu. Digitalizace vždy bude jenom pomocník a nekonečně se rozvíjející prostředek.

Rakušanův žvást o armádě je směšný, protože bylo jasně řečeno, že se armádě v roce 2021 peníze zase vrátí, takže šlo jenom o habaďůru, aby vláda oficiálně na chvíli ustoupila bohům z KSČM. ČTK 18. prosince, po jednání ve sněmovně, napsala: „Armáda o ty peníze nepřijde,“ zdůraznil premiér Andrej Babiš. Naznačil, že převedením do rezervní hromádky je v podstatě jen formalitou... Pokud český Rakušan kvičel, že v projevu mu chyběla vize budoucnosti a informace, jak se provede vakcinace, jen potvrdil jak je hloupý. Vizi budoucnosti mají všichni stejnou: počkáme, jak se povede záměr  očkování člověčenstva co s koronavirem udělá. Informace, jak se provede vakcinace, už dnes ukazuje ministerstvo zdravotnictví, pokud si klikne v počítači na ministerský web.

Je smutné, že opozice se chová ještě debilněji než Babiš a jeho klan, zvaný vláda. To je výhled do budoucna jako řemen.

Proto tvrdím, že novoroční politika představuje hospodskou knajpu. Žvaní se o ničem.

                                                                                                          Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama