Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2012 17:48:31

Opět prohráli voliči

Opět prohráli voliči

Výsledkem krajských voleb je, že ti, kdo nechtěli volit ČSSD a volili KSČM, volili vlastně ČSSD. Protože KSČM se stala levicovější filiálkou ČSSD a lidé z ČSSD vědí, že by jim to Severočeši.cz nadále nedovolili.

Vzápětí po zveřejnění výsledků krajských voleb pro Deník pražský politolog Zdeněk Zbořil odpověděl na otázku: ČSSD s ODS spojoval zájem, který se částečně ukazuje při vyšetřování dotačních machinací. Pesimisté se domnívají, že panuje tichá provázanost i mezi lidmi z KSČM a ČSSD. Koalice těchto dvou stran může být stejně málo prospěšná jako koalice ČSSD a ODS. Neprospělo by, aby v koalici byli i Severočeši.cz? 

Na to odpověděl Zbořil, že souhlasí: Severočeši měli nepopiratelný úspěch. Mohou být onou štikou v koalici. S pesimisty Zbořil souhlasí, že v horším případě než se poměry vrátí do starých kolejí, uplynou alespoň dva roky, než se KSČM zorientuje a zapadne do starých mechanismů, které má již vytvořené ČSSD.

Koaliční vyjednávání dala politologickému černokněžníkovi Zbořilovi zapravdu. Tichá provázanost mezi lidmi z KSČM a ČSSD, podobně jako je mezi lidmi z ČSSD a ODS, bude osudová – kvůli ekonomicko politickým zájmům. Proto vznik koalice KSČM + ČSSD bez Severočechů.cz, což znamená, že mezi sebe nepustili štiku, která by je pohlídala.

Výsledkem krajských voleb je, že ti, kdo nechtěli volit ČSSD a volili KSČM, volili vlastně ČSSD. Protože KSČM se stala levicovější filiálkou ČSSD. Lidé z ČSSD vědí, že by jim Severočeši.cz nedovolili, byť v mírnější formě, jet dál podle not nalinkovaných již ve Šulcovsko - Vaňhovském tandemu ODS-ČSSD. Vždyť Severočeši.cz veřejně řekli, že vznikli jako reakce na bezútěšnou situaci, kdy například ve firmě jeden ze spolumajitelů je v ČSSD a druhý v ODS, aby měli vždy želízko v ohni. A eliminovali vliv zbytku světa.

Proto nemohla vzniknout širší koalice KSČM + Severočeši.cz + ČSSD. A opět prohráli voliči.

Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama