Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2015 12:43:34

Proč blázni nemají rádi plot?

Proč blázni nemají rádi plot?

Je zcela skandální, že OSN a Rada Evropy kritizovaly zákon omezující chaos v Evropě. Maďarský parlament v pondělí udělal správnou věc, když schválil zákon, který povoluje vybudování 175kilometrového plotu na hranici se Srbskem.

Plot má zemi a státy v evropském Schengenském prostoru ochránit před divokým přílivem nelegálních migrantů. Zákon zároveň zpřísňuje podmínky udělení azylu. Maďarsko udělalo krok správným směrem.Řada hlupáků zaštiťujících se OSN a Evropskou unií to kritizuje: Čtyřmetrový plot oslabí podle nich ochranu uprchlíků v Maďarsku. Co to je za nesmysl?

Regionální vůdkyně Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) pro střední Evropu Montserrat Feixas Vihéová by se měla léčit, protože má halucinace, a říká nesmysly. Tím z úřadu dělá komediální instituci. Uvedla, že kvůli tomuto plotu a zákonu budou osoby hledající azyl zranitelnější vůči pašerákům a obchodníkům s lidmi.

Znamená to, že by se mělo tolerovat jako legální nelegální plížení přes hranice do Schengenského prostoru, pokud si migrant napíše na čelo, že nepřichází s pomocí cestovní kanceláře „Pašerák a spol.“, ale dojde tam sám vlastní pílí? Jaký je rozdíl mezi nelegálem s pašerákem nebo bez pašeráka? Podle mě tak žena placená z peněz UNHCR má cimrmanovský smysl pro humor, jenž pečlivě skrývá, nebo je bláznivá. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

Naopak, EU by měla Maďarům s pomoci dotací ulehčit finanční pokrytí stavby tohoto plotu. Je to v zájmu Evropy.

Také by se naši šikulové na ministerstvu zahraničních intrik a ve vládě mohli zamyslet nad tím, zda nepřijmout podobný zákon jako v Maďarsku.

Nový zákon ze země čabajek zkracuje dobu pro posuzování žádostí o azyl, což je rozumné. A ještě rozumnější je, že umožní odmítnout žádosti přistěhovalců, kteří při své cestě například (třeba ze Sýrie a Iráku) prošli bezpečnou zemí, kde jim nehrozí nebezpečí, a nemají proto důvod pokračovat v cestě dál. Je to velmi racionální, a jediné rozumné řešení.

Jenom blázni nemohou mít rádi plot, který nás má alespoň částečně ochraňovat před blížícím se chaosem.

A ještě jedna poznámka. Je zajímavé, že plot dokonce snad betonový postavili Američané k zamezení migrace lidí z Mexika. Neslyšel jsem jedinou kritiku tohoto opatření. Asi proto, že tamní betonovou hráz postavili Američané


                                                                                  Jaroslav Doubrava


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama