Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2013 14:53:10

Zařadili jsme se mezi úslužné idioty.

Zařadili jsme se mezi úslužné idioty.

Ministr zahraničí a předseda vlády by měli být ihned penzionováni pro blbost. Tento verdikt nepovažuji za vtip.

Neboť ochota nasadit české vojáky v Mali představuje dva důležité signály – 1. konečnou destrukci obranného charakteru Armády ČR a 2. definitivní přeměnu armády v žoldáckou firmu vlastněnou státem.

Česká armáda má již téměř zcela expediční charakter. Je schopna honit beduíny, pastevce s kalašnikovy v ruce v Asii, i pseudoislámské teroristické skupiny v Africe. Vlastní obranný charakter ve prospěch ČR již téměř ztratila. Výcvik a nákladné zbrojní vybavení je vedeno především tímto antipasteveckým směrem!

Jako dobrovolný hasič jsem na vlastní kůži zažil jak schopné a potřebné jsou armádní jednotky z útvarů specializovaných na čelení přírodním katastrofám. Jenže ouha. Tato výborně fungující složka je ve skutečnosti zlikvidována. Vždyť z dvou záchranných samostatných praporů zůstaly 2, slovy dvě, záchranné roty. Panečku, to je síla na pomoc případně postiženým při rozsáhlém neštěstí. Je to primitivní rozhodnutí primitivů. Důsledek antipastevecké koncepce vlády.

Katastrofou je, že Nečasův sluha Schwarzenberg podporuje jako ministr zahraničí definitivní přeměnu naší armády na expediční sbor.

Jednání naší vlády je primitivní. Do Mali pošleme „instruktory“, podobně jako Američané poslali na začátku vietnamského konfliktu do Jižního Vietnamu 16 000 „instruktorů“. Pošleme je do Mali, státu, kde byla svržena demokraticky zvolená vláda. Byla svržena vojenským pučem a pučisté sami jsou dnes rozloženi, v zemi vládne spíše chaos. Schwarzenberg s Nečasem tehdy chtějí poslat naše vojáky na podporu pučistů, kteří v zemi nejsou schopni zajistit legitimní vládu.

V Mali nebojuje ani EU ani NATO. Jde o zájmovou politickou a ekonomickou oblast Francie. Do bojové činnosti v této oblasti budou mít zájem investovat kromě Francie jenom spoluinvestoři a lokajové, tedy i ČR? Pokud Schwarzenberg kázal, že když ČR nevyšle vojáky do Mali, stane se nedůvěryhodným, právě vyslání našich „instruktorů“ bude signál naší nevěrohodnosti, protože se stáváme jen nečitelnými sluhy, kteří kdykoliv komukoliv poslouží ve stylu „Pepku vyskoč“. Možná, že někomu mé vyjadřování bude připadat příliš tvrdé. Bude mu tak připadat i po té, kdy položím otázku kolik desítek, či set milionů bude tato legrace našich chrabrých hochů stát? Kolik milionů, vlastně miliard stály letouny k přepravě vojáků kamsi, mají-li tito chránit svou zem? A to v době, kdy většina občanů „naší“ země se propadá do čím dál větší chudoby?

Odvolávat se na islámské fundamentalistické nebezpečí je již zprofanovaný slogan. Je účelovým na straně nás – křižáků, i na straně islámských politických elit. Z islámských fundamentalistů se stávají, podobně jako z našich jednotek, ochotní žoldáci, jít kamkoliv. Vždyť demokracii i džihád je třeba přece šířit po celém světě a s ohněm v srdci.  

Jaroslav Doubrava, senátor PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama