Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2021 10:12:27 - explorer

K článku v Par. listech 3. 4. - Rusko - Čínké vztahy

Rozhovor s Vámi v Par. listech mě příjemně překvapil. Myslíte si, že amerikou řízená antiruská + antičínská propaganda může podpořit spojenectví těchto dvou "obrů"? O technologické vyspělosti Číny dnes pochybuje jen ignorant. Obě země mají obrovský potenciál a na co se zapomíná - nerostní suroviny. Oběma zemím zdá se pandemie až tak ekonomicky neublíží. Na prahu hrozící (nejen) ekonomické krize se (asi) v USA bude tlačit na podporu zbrojení. Myslíte, že by případné vyhrocování vztahů mohlo vést k něčemu jako studená válka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2021 12:23:39 - Jaroslav Doubrava
 Dobrý den. Řadu otázek popisuji ve své knize Studená válka 2,0. Myslím si, že Američané závistivě a s obavami o svůj hospodářský, společenský a politický krach se dívají na toto spojení giganrů. Vědí, že ekonomicky jim nemohou stačit a neustálý tisk ničím nekrytých dolarů je zachránit nemůže. Proto ta štvanice, nejen jich, ale i jejich nohsledů,  jejich vazalů, jakými jsme, žel, v současnosti i my, proti Ruské federaci a Číně. A studená válka? Podíváte li se na množství i těžké techniky, jakou naváží k jejich poskokovi Zelenskimu na Ukrajinu, pak se musíme vážně obávat příštích dnů, týdnů, měsíců, že by to nemusela být jen studená válka, ale válka, která by přerostla v hodně horkou, válku, která by zničila život na zemi. Obávám se, že v takovém případě, by bylo naivní představou, že jaderné zbraně by zůstaly ve skladech. Ostatně víme, že Američané se nerozpakovali jaderné zbraně, byť z ochuzeného uranu, použít při vraždění občanů Jugoslávie. Zdravím Vás. Jaroslav Doubrava