Jaroslav Komínek

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2020 20:25:55

Podpora malým českým zemědělcům?

Podpora malým českým zemědělcům?

Není snad den, kdy by se nediskutovali nad drahou zeleninou z dovozu. Řeší se kde a jakou zeleninu nakoupit a která je ta správná.

Pod rouškou dobrého nápadu se ale mohou skrývat spíše tlaky velkých potravinářských firem, než podpora malého zemědělce, pěstujícího květák nebo chovajícího stračeny na louce za vesnicí.
Dle mého by měla být podpora upřena ne na stanovení kvót obchodníkům, ale na rozvoj malých a středních pěstitelů ovoce a zeleniny, chovatelů dobytka a výrobců potravin.
Měli bychom se spíše zaměřit na osvětu a výchovu, aby lidé v obchodech sáhli sami po kvalitních českých potravinách, místo po nekvalitních zlevněných věcech, které se sem dováží bůh ví odkud.
Samozřejmě ne vše, co je produkováno u nás je vždy skvělé a stejně to, co se sem dováží je vždy špatné.....Měli bychom se naučit rozlišovat mezi kvalitním a nekvalitním. My, jako spotřebitelé, umíme obchodníkům říct svými nákupními zvyky, co si přejeme.
Je to už dost let, co se nám někteří producenti masa snažili namluvit, že šizené maso, napíchané vodou, které se prodávalo jako křehčené maso, je skvělá věc. Stačilo ale trocha mediálního zájmu a po křehčeném mase neštěkl v obchodech během jediného měsíce ani pes.
Teď už jej v nabídkách marketů nenajdete. Úplně stejně to můžeme udělat se vším...
Pokud se nám nelíbí drahý květák z Francie, tak si najděme prodejnu, kde se snaží prodávat produkci českých farmářů a kupme jej tam.
A proto su rád za farmářské trhy, které se střídavě pořádají v Chomutově a Jirkově a vždy si tam koupím něco dobrého od českých farmářů, výrobců a obchodníků.
Jaký na to máte názor vy?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama