Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2018 6:34:00

Hlas V4 musí být v Evropské unii více slyšet

Hlas V4 musí být v Evropské unii více slyšet

Předseda Senátu Kubera jednal s maďarským premiérem Orbánem, hovořili o možném zřízení společné banky pro občany Visegradské skupiny.

Spolupráce Česka a Maďarska není zatížena žádnými problémy, a proto je právě teď skvělá příležitost koncepčně uvažovat o rozvoji vzájemné spolupráce, a to zejména v hospodářské oblasti. Na tom se shodl předseda Senátu Jaroslav Kubera při jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Ten se v průběhu návštěvy ČR setkal také s premiérem a předsedou Poslanecké sněmovny, z Valdštejnského paláce míří na jednání s prezidentem republiky do Lán.

Jaroslav Kubera podpořil maďarskou myšlenku na zřízení společné investiční banky zemí Visegradské skupiny (Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko) a Rakouska, která by zajišťovala stabilní financování investic v těchto zemích. „Podporuji tuto myšlenku a navrhoval bych ji rozšířit i na společný bankovní dům, který by mohli využívat i občané zemí V4. Komerční banky totiž velmi rády zvyšují úroky a poplatky, zatímco takováto společná banka by mohla nabídnout lidem jistotu ochrany jejich investic a stabilní a férové finanční podmínky,“ uvedl při jednání s Orbánem předseda Senátu Kubera. Hovořili také o společných investičních projektech a shodli se, že v průběhu následující dekády bude třeba hledat více zdrojů pro financování např. nových dálnic a železnic. Vyzdvihli také dynamický vývoj investic v obranném průmyslu a dalších odvětvích.

„I na základě vynikajících a pevných vztahů mezi našimi zeměmi je třeba usilovat o to, aby hlas V4, třeba i společně se severskými zeměmi, baltskými zeměmi nebo Beneluxem, byl v Evropské unii více slyšet,“ uzavřel Kubera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama