Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2019 20:23:00

Proč neoznačíme nesmysl nesmyslem, hloupost hloupostí!

Proč neoznačíme nesmysl nesmyslem, hloupost hloupostí!

Projev na 7. schůzi Senátu 20. března 2019 k sdělení Evropské komise – Čistá planeta pro všechny

 Vážené kolegyně, kolegové, vážený pane předsedající, vážený pane ministře.

Já jsem vás viděl před několika dny v Událostech, komentářích, kde jste hovořil v tom smyslu, jako jste hovořil dnes. Tony Blair svého času před jedněmi volbami ve Velké Británii slíbil, že do roku 2050 zmodernizuje britské ponorkové loďstvo. Já jsem stejně tak v mém městě slíbil, že do roku 2050 budeme mít metro. To metro bude zvláštní tím, že se bude pohybovat po vodě, protože tam jsou podzemní lázeňské prameny, které jsou chráněné, tak abychom je nenarušili, tak ono bude jezdit, ty vagonky budou jezdit, budou plovoucí, budou jezdit po vodě.

Ale ta zpráva má jeden obrovský význam, pomůže nám totiž pochopit brexit. My jsme tady dnes o brexitu mluvili, to je právě jeden z těch hlavních důvodů, proč se Britové už naštvali, proč už toto nechtějí snášet. Pan senátor Faktor má Teslu. Víte, kde končí výfuk Tesly pana senátora Faktora? V Prunéřově. On si tady jezdí. Víte, kde končí výfuky našich hybridních trolejbusů v Teplicích? Kdy za dva roky už nebudeme mít jediný autobus, budou tam jenom hybridní a obyčejné trolejbusy? Oni končí v tom... Vždycky Most! Tam se bude kopat to uhlí, tam budou vyrábět zdravou energii pro ty naše elektrické trolejbusy.

Kdyby si unie ušetřila právě tyto výkřiky, které jsou absolutně nesmyslné, protože představa, že přivazovací víčka u PET flašek nás zachrání, nebo když v Senátu zrušíme ty plastikové malé krabičky na to mléčko, vaším prostřednictvím, paní senátorko Seitlová, tak tím určitě tu naši planetu zachráníme, v nejhorším ji zachrání ty děti, co v pátek nechodí do školy.

Víte o tom, že máme 14 dní... Ty děti řekly, 14 dní máte, politici, na to, abyste planetu zachránili. A jestli ne, tak uvidíte! Ne, že nebudeme chodit do školy jenom v pátek, ale od pondělí do pátku, protože na co chodit do školy, když planeta nám tady jaksi umírá.

Ale tady nikdo nepopírá ta tvrzení, že Václav Klaus popírá klimatické z měny, nikdy nic takového neřekl. Debata je o tom, do jaké míry se na tom podílí nebo nepodílí člověk. Klimatické změny tady probíhají miliardy let a budou probíhat i nadále, bez ohledu na to, kolik my vynaložíme eur nebo dolarů nebo korun, to je úplně jedno. Ale stal se z toho obrovský byznys. Řepka se ukázala jako lichá cesta, dobrá, tak jsme udělali solární barony, takže každý na vaší složence za elektřinu platíte solární barony, pak se důchodci diví, že nemají dostatek prostředků na obživu, protože je dávají do té solární energie. Je to takové... Takováto opatření jsou něco jako, když vám povodeň zatopí garáž a vy ji čistíte kartáčkem na zuby. Jsou to jenom taková gesta, populistická, na která se dobře slyší. Přitom všichni vědí, že hlavní příčina, teď už se to objevilo v tisku, že naopak nepropagovat porodnost, nepodporovat porodnost, že každé dítě je dalším zdrojem CO2. Prostě je nás tady na planetě moc. Řešení se samozřejmě nabízí. Pokud bude v roce 2050 už po třetí světové válce, tak bude relativně planeta na tom líp, než na tom je teď. Ale není to úplně optimální řešení. Nikdo si samozřejmě takové řešení nepřeje.

Tady zkoušet tyto nesmysly, proč neoznačíme nesmysl nesmyslem, hloupost hloupostí! My tady nad tím ztrácíme čas a všichni víme, že je to nesmysl, že jsou to výkřiky evropských byrokratů, které nemají žádný praktický význam, protože neumí přesvědčit Čínu, Indii a další země, aby se k tomuto šílenství připojily! Já vás ujišťuji, že jsem byl ve Vietnamu, myslel jsem, že uvidím kola, ne, ani kolečko, žádná kola, skútry, tisíce skútrů. Co myslíte, že si koupí Vietnamci příště? Automobily! Jak to budou dělat, na to jsem taky zvědavý. Už ani ty skútry se tam nevejdou. Mezitím stihla EU totálně zlikvidovat automobilový průmysl, svými nesmyslnými požadavky na emise, které vedly automobilky k tomu, že začaly podvádět. Mimochodem, českého průmyslu se to dotkne velmi výrazně. Já s každým velvyslancem, a že jich bylo a ještě bude, se bavím o elektromobilitě. Všem se mi podařilo ji zpochybnit. Je to cesta do pekel. Je to jeden z výkřiků. Ale vůbec není jisté, že je to správně! Protože nabít elektromobil není jako nabít mobil, že, pane senátore Faktore, prostřednictvím pana předsedajícího. A ještě k tomu všemu tady nabíjíte za státní peníze na dvoře Senátu, stojí to nejméně 20 korun za jedno jednání Senátu, které vím, že jste přinesl do pokladny, ale oni to neuměli zaúčtovat, tak říkali, ať se na to radši vykašlete, jak nás tady pan místopředseda Horník, jak to máme dělat, když to nejde legálně. To už jsme se dozvěděli a určitě to použijeme. Zrušíme všechna ta sdružení a založíme ta jiná, co nebudou kontrolovatelná.

Takže, proboha, vraťme se na zem, nenechme se už ohlupovat těmito nesmysly, protože opravdu tudy cesta nevede, a to říkám při plném vědomí, že se nechováme k té planetě dobře, nechováme, je to pravda, nechováme. Ale víte, kolik PET flašek zbylo po té dětské demonstraci, která tady byla minulý týden? Myslíte, že je uklidily? Když si ty děti stejně tak nechaly natlouct do hlavy, že kdo nevypije tři litry vody denně, tak je debil... A teď zase ti samí vědci říkají, ne, je to blbost, tři litry ne. Jedna manekýna vypila dvanáct a umřela. Protože jí někdo nakecal, že když bude pít vodu, tak bude mít krásně hladkou pleť. A takhle trpíme dennodenně. Někdo vymyslí, jak říká správně pan profesor Pirk, určitě uznáváte, že to není žádný hlupák, říká, víte, každá studie vyjde podle toho, kdo si ji zaplatí. Je to jak některé výzkumy veřejného mínění. Když si to zaplatíte, tak vám vyjde tolik procent, kolik potřebujete, a pak se při volbách často nestačíte divit.

Takže já vybízím jenom k tomu, normální, zdravý rozum, dělejme věci, pane ministře, správně, vůbec nepochybuji, že bychom měli. Teď máme toho norka, to víte jistě, pane ministře, jaký máme problém s norkem, on se nám tady přemnožil norek, žere nám tady raky, co budeme dělat... Přece zrušíme ten zákon o zákazu kožešinových zvířat a budeme dělat norkové kožichy a je po norkovi! Děvčata budou spokojená. To je jedna hloupost za druhou, strávíme na tom hodiny a hodiny času, místo abychom se zabývali něčím normálním a racionálním, co se lidí týká, co lidé potřebují. Prostě lidi nepřesvědčíte o tom, tak seberte těm mladým všechny ty mobily, seberte jim je a uvidíte, jak se budou divit. Oni chtějí všechny výdobytky, oni svolávají Facebookem přivazování se ke stromům, kůrovce jsme si přece přivodili, protože jsme dnes znova schválili další výhody pro ekoteroristické organizace, které budou opět zastavovat stavební řízení, bránit normálnosti, ale protože to tak je teď módní, tak my to tady odhlasujeme, už jsme to odhlasovali, já tedy naštěstí ne, ale je to odhlasováno. A to je jeden materiál za druhým. Přece dneska když se podíváte, opravdu si přečtete ta sdělení, to prostě někdo nemá co na práci, tak pořád nám něco sděluje, bude nám to sdělovat ještě několik let, pak zjistí, že všechny ty strategie, kdybych sáhl do tašky, tak vám řeknu 150 strategií, které se nikdy nenaplnily. Je to jenom taková hra. A další. A když se nepovede tato strategie, tak dáme ještě novější strategii, lepší strategii, lidi nám to zase budou baštit. A teď máme ten problém, že nám píšou dámy petice, že jak ta vláda řekla, že dostanou to porodné, ale dostanou to až ty nové porodnice, ty staré porodnice to nedostanou, tak už tady budete mít petici, zase se pobavíme. Oni chtějí peticí získat ty peníze, jako kdyby peníze se daly získat peticí. To se většinou nepodaří. A to je pořád dokola!

Takže já nic jiného po vás nechci, jenom uvažujte normálně a nenechte se ohlupovat vznosnými materiály, které jsou psány jazykem „ptydepe“, a kdyby si někdo dal tu práci a ty materiály tady celé doslova četl, tak pro ně nikdy nezvednete ruku.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama